Akyazı ilçesine gelmesi için çaba sarf edilen dört yıllık fakülte çalışmaları devam ediyor. Bu amaçla daha önce yapılan ve Sakarya Üniversitesi Rektörünün de katıldığı toplantılara bir yenisi daha eklendi. Sakarya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Musa Eken, Akyazı Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı’yı makamında ziyaret ederek, Akyazı’ya getirilecek olan dört yıllık Fakülte için bir toplantı gerçekleştirdi.

Prensip kararı alınan fakülte için yer, bina ve diğer konuların halledilmesi için karşılıklı heyetler zaman zaman toplantılar düzenleyerek varılan prensip şartlarının oluşmasını sağlamaya çalışıyorlar. Sakarya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Musa Eken Akyazı’ya bir fakülte açılması için çalışmaların hızla devam ettiğini belirtti.

Başkan Yazıcı da, “Akyazı’mızın özlemle beklediği dört yıllık fakültenin en kısa sürede Akyazı’ya gelmesi için elimizden ne geliyorsa yapıyoruz. Teknik anlamda tüm arkadaşlarımız bu konu üzerine hassasiyetle eğiliyorlar. Ben de bu konuyu yakından takip ediyorum. Akyazımız'a Eğitim ve Sosyo-Ekonomik açıdan önemli bir rant sağlayacak ve mevcut Meslek Yüksek Okulumuzun da gücüne güç katacak olan dört yıllık fakülte hazırlıkları için dört koldan çalışmaktayız” dedi.