Proje ile 16,5 kilometrelik çelik isale hattı inşa ettiklerini söyleyen Keleş, “Yine projemiz kapsamında yer alan 500 metreküp hacme sahip depomuz da hazır durumda. Kaptajlar yenilendi. İnşallah en kısa süre içerisinde hattımızı devreye alarak Akyazı’nın 5 mahallesine bol ve sağlıklı içmesuyunu ulaştıracağız” diye konuştu.

Yatırımlar hız kesmiyor

Dr. Rüstem Keleş, “Şehrimizin dört bir yanında içmesuyuna yönelik yatırımlarımız hız kesmeden devam ediyor. Çok şükür hedeflerimiz doğrultusunda kısa süre içerisinde musluklarından gönül rahatlığıyla su içilebilen bir şehir haline geldik. Bunu sürdürmek, daha geniş alanlara yaymak ve su kaynaklarımızı çeşitlendirmek için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu kapsamda Keramali Dağı’nın bin 236 metre yükseklikte yer alan kaynaklarından Akyazı’nın Güzlek, Pazarköy, Harunusta, Hasanbey ve Alaağaç Mahallelerine birinci sınıf içmesuyu ulaştıracak projemizi tamamladık. Bu projemizle ihtiyaç duyulan durumlarda Akyazı ilçe merkezine de su verilebilecek” dedi.

İki yönlü proje

İçmesuyu projesine entegre bir de HES projeleri olduğunu belirten Keleş, “Yüksek rakımda yer alan kaynaklardan temin edeceğimiz içmesuyunun yükseklik nedeniyle ortaya çıkacak olan basıncından yararlanmak için hatta bir elektrik türbini yerleştireceğiz. Şehrimizin yenilenebilir ve temiz enerji kaynaklarına bir yenisini daha ekleyeceğimiz Keremali HES için ihalemizi kısa süre içerisinde tamamlamıştık. Buradaki çalışmalarımız kısa süre içerisinde başlayacak. Keremali HES’i inşa etmemizin ardından hat üzerinde enerji üreteceğiz. Böylece hem bölgenin içmesuyu geleceğini garanti altına almış olacak, hem de ülkemize ve şehrimize artı değer sağlayacağız” ifadelerini kullandı.