Çöp toplama sistemine yenilik getirmek için çalışmalara başlayan Akyazı Belediyesi Çevre ve Temizlik İşleri Müdürlüğü, Akyazı’yı iki bölgeye ayırarak, trafiğin yoğun olduğu merkezi mahalle ve caddelerde gece çalışma programı uygulayacak. Bu sayede gündüz ilçe trafiğinde rahatlama sağlanması amaçlanıyor. Ayrıca, çevre mahallelerde çöpler gündüz saatlerinde toplanmaya devam edilecek.

İlçe merkezinde bulunan Konuralp, Cumhuriyet, Gazi Süleyman Paşa, Yunus Emre, Yeni, Hastane, İnönü, Ömercikler ve Fatih Mahallelerinde 1 Mart Salı gününden itibaren çöpler akşam 19.00 ile 03.30 saatleri arasında toplanacak. İlçe genelinde ana caddelerde ise çöp toplamak üzere 1 çöp aracı gündüz çöp toplamaya ve hizmet vermeye devam edecek.

Akyazı Belediyesi Çevre ve Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, yeni çöp toplama saatleri ile ilgili vatandaşları uyararak, “Vatandaşlarımızdan çöp toplama saatlerine riayet etmelerini ve belediyemiz ekiplerine yardımcı olmalarını rica ediyoruz.  Vatandaşlarımız bizlere çöp toplama ile ilgili tüm talep ve şikayetlerini 444 9 054 ücretsiz telefon hattı arayarak veya 0 264 418 14 31 (Dahili 127-135) Çözüm Masası üzerinden ya da [email protected] adresine iletebilirler” dediler.