Edinilen Bilgilere göre saat 08:00 sularında Akyazı Gazi Süleyman Paşa cami din görevlileri odasının kapı camını kırıp içeri giren hırsız ya da hırsızlar, din görevlilerinin kendi aralarında topladığı bozuk para ve güvenlik kamera sistemi kayıt cihazını çalarak, kayıplara karıştı.
Hırsız din görevlileri odasını baştan aşağı talan ederek, her yeri didik didik aradı. Arkasında delil bırakmak istemeyen hırsız, güvenlik kamera sistemi kayıt cihazını da çaldı. Olay yeri inceleme ekipleri masa ve giriş kapısından parmak izi örnekleri aldı.
Hırsızın yakalanması için gerekli delillerin Adli Tıp Kurumuna gönderildiği öğrenildi. Polis olay ile ilgili soruşturma başlatarak, hırsızın bir an önce yakalanması için çalışmalara başladı.

Yaşanan hırsızlık olayı ile ilgili konuşan Akyazı Gazi Süleyma Paşa Camii İmam hatibi Davut Aktaş, “İslam dininde böyle bir zorlama yok. Kendi dininden olmayan insanların malına bile zarar veremezsin, bizim dinimiz bunu asla kabul etmeyen bir dindir. Kim bunu yapmışsa Cenab-ı Allah’tan ıslahını ve hidayetini diliyorum. Gelip bizden istemiş olsaydı bir çorba parası, bir ekmek parası, biz zaten camimize gelen herkese gerekli yardımları yapmaya gayret gösteriyoruz” dedi.
Camilerde meydana gelen hırsızlık olayları her geçen gün artarken, Akyazı’da geçtiğimiz 2 ayda toplamda 6 kez camilerde hırsızlık olayı yaşandı./ www.akyazihaber.com