SATBİS ile ilgili açıklamalarda bulunan Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan, “Akyazı’yı tarımda, sanayide ve özellikle turizmde model ilçe yapmak için çalışmalarımız hızla devam ediyor. Projeler Müdürlüğü ekiplerimiz Akyazı’mız için turizm alanında yoğun bir çalışma içerisindeler. Bu anlamda, Sakarya Valiliği ile önemli bir çalışma içindeyiz. Amacımız hizmet sektöründe de Akyazı’yı bölgemizde ve Türkiye’de ön plana çıkarmak. Böylelikle hem ilçemizde istihdam artışı olacak, hem de ilçe esnafımız daha da canlanacak” dedi.   

Sakarya Valiliği tarafından Sakarya’nın hem kültürel hem de turistik anlamda tanıtımının yapılmasında da büyük rol oynayacak olan SATBİS projesi Akyazı’da kurulacak turizm ofisi ile hayata geçecek. Proje maliyetinin 587.135,42 TL olarak belirlendiği SATBİS’e Sakarya Üniversitesi, Serdivan Belediyesi, Sapanca Belediyesi iştirakçi olarak katılırken, projeye en büyük desteği ise Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) verecek.

Kısa adı SATBİS olan Sakarya Kültür Turizm Dijital Rehberlik Ve Bilgi Sistemi Projesi ile Sakarya’nın kültür ve turizm değerlerinin bir sistem tarafından yönetilmesi, turizm projeleri ve politikalarının doğru bir şekilde üretilmesi, ayrıca turizm işletmelerinin potansiyelinin arttırılarak Sakarya’nın uzun süre kalıcı misafir sayısının yükseltilmesi, turizmin ve turizm anlayışının sürdürülebilir kılınması hedefleniyor.