Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan’a yazılan mektupta; “Hasan Dede, Akyazı’ya Trafik Park yapmanızı istiyoruz. Bu sayede hem trafik eğitimi alırken hem de güzel vakit geçirmiş oluruz. İnşallah bu dileğimi gerçekleştirirsiniz. Şimdiden teşekkürler” ifadeleri vardı. Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan kendisine gönderilen bu mektubu dikkate alarak hemen talimat vererek Akyazı Trafik Park çalışmalarını başlattı. Bu gün açılışı yapılan Trafik Park açılış törenine Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan, Karapürçek Belediye Başkanı Orhan Yıldırım, Akyazı İlçe Emniyet Müdürü Murat Bal, Akyazı İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Özdemir, Akyazı Milli Eğitim Şube Müdürü Tahsin Karaya, Akyazı Ak Parti İlçe Teşkilatı Başkanı Feyzi Bora, Akyazı Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Çakmak, Ünal Gündüz, Mustafa kemal Aksakal, Akyazı Vergi Dairesi Müdürü Ali Ilgaz, Akyazı Belediyesi Meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan; “Bu proje ile mahalleye ayrı bir güzellik kattık. Ağaç yaşken eğilir ata sözünden yola çıkarak bu parkta çocuklarımız trafik kurallarını öğrenecek" dedi. Akcan; "Aslında Akyazı’da park sorunu yok. Park etme sorunu var. İlçede yeteri kadar özel ve kurumlara ait park yeri var. Trafik Park'ta verilecek eğitim sayesinde çocuklar gelecekte trafik kurallarına uyacak ve Akyazı'da trafik sorununu ortadan kaldıracak” dedi.
Akyazı Belediyesi'nin düzenlemiş olduğu Spor, Sanat, Sosyal Kültür ve Bilim şenlikleri kapsamında düzenlenen trafik konulu şiir, kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol tarafından verildi. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından protokol ekibi Trafik Parkta eğitim verilen sınıflarda eğitim amaçlı hazırlanan animasyon filmini izlediler.