Toplantıya; Akyazı Belediye Başkanı ve aynı zamanda Kent Konseyi Başkanı Hasan Akcan, Akyazı Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ahmet Tutar, İlçe Sağlık Müdürü Gülşah Yılmaz, Akyazı Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ahmet Durmuş, Akyazı Muhtarlar Derneği Başkanı Bekir Durmuş, Akyazı Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürlüğünden Cengiz Bilgin, Sosyal Hizmetler Vakfı Müdürü Sabri Damar, Akyazı Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Emin Üstün, Belediye Meclis Üyeleri Âlim Gül ve A. Hikmet Kurt, Avukat Fatih Kır ile Akyazı Kent Konseyi Genel Sekreteri Yasemin Özyiğit katıldı.
 
Toplantıda, 31 Ocak 2017’de gerçekleştirilecek 2. Genel Kurul için hazırlıklarına devam eden Kurul Üyeleri, Kadın Meclisi, Gençlik - Çocuk Meclisi ve Engelli Meclisi, Kent Konseyi ve Meclisler için hazırlanan ve daha önce Yürütme Kurulu Üyelerine dağıtılan Yönergeler hakkında da görüş alışverişinde bulunuldu.
 
Meclis Alt Komisyonları oluşturulacak
2. Genel Kurulda Yönergelerle birlikte Madde Bağımlılığı Komisyonu, Fakülte Komisyonu, Turizm Komisyonu, Sanayi Komisyonu, Tarım Komisyonu, Eğitim Komisyonu, Spor Komisyonu gibi komisyonların oluşturulmasına karar verildi.