SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş ile Büyükşehir bürokratlarının da hazır bulunduğu toplantının açılış konuşmasını yapan Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan, “Büyükşehir Belediyemizle Akyazı’mızın geleceğini inşa ediyoruz. Hamdolsun ilçemiz için çok önemli yatırımlar bir bir hayata geçiriliyor. İnşallah bu birlik ve beraberliğimizi muhafaza ederek yatırımların devam etmesini sağlayacağız. Önümüzde çok önemli bir seçim süreci var. İnşallah hükümetimize güçlü bir destek vererek bu hizmetlerin devam etmesini sağlayacağız” dedi.

 

Altyapıya dev yatırımlar

Her ilçede olduğu gibi Akyazı’da da önemli çalışmaların hayata geçirildiğini belirterek konuşmasına başlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Gerek altyapı gerekse üst yapıda ilçelerimizin ihtiyaçlarını karşılamak için çalışıyoruz. Bu kapsamda Akyazı için projelendirdiğimiz 7 milyonluk altyapı çalışmasını önemli ölçüde tamamladık. Ekiplerimiz 52 kilometrelik kanalizasyon hattının 34 kilometresini tamamladı. Bölge içmesuyu ile ilgili de bir çalışmamız olacak. İlçemiz için yaklaşık 78 kilometrelik içmesuyu hattı ve bin 500 metreküplük içmesuyu deposu projelendiriyoruz. İnşallah kısa süre içerisinde de bu çalışmamızın ihalesine çıkacağız” diye konuştu.

 

Asfalt çalışması başladı

İlçede asfalt çalışmalarının da başladığını belirten Toçoğlu, “Şehir genelinde 25 milyonluk asfalt çalışmamız var. Akyazı ilçemizde de grup yollarında çalışmalarımızı başlattık. İnşallah kısa süre içerisinde tamamlayacağız. Her fırsatta ifade ediyoruz, hizmet bizim işimiz. Milletimizden aldığımız destekle ilçelerimiz için gece gündüz çalışıyoruz” dedi.

 

Akyazı Spor Tesisi

Gerçekleştirilen toplantıda Akyazı Spor Tesisi ile Karacasu Park ile ilgili bilgiler de paylaşan Toçoğlu, “Yerel seçim döneminde hemşerilerimize söz vermiştik. Akyazı’mıza Spor Tesisi kazandıracağız demiştik. İnşallah Akyazı Spor Tesisimizin ihalesine 22 Mayıs Perşembe günü çıkıyoruz. Proje kapsamında ilçemize bin 800 kişi kapasiteli tribün binası ve uluslararası ölçülerde sentetik sahanın bulunacağı modern bir spor tesisi kazandıracağız. Yaklaşık 25 bin metrekare aslan üzerinde inşa edilecek çalışmamızın ilçemize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

 Karacasu Park

Başkan Toçoğlu, “İnşallah kısa süre içerisinde de ilçemizin sosyal gelişimine önemli katkıları olacak bir projeyi daha hayata geçireceğiz. Akyazı Karacasu Park Projesi ile ilgili tüm hazırlıklarımızı tamamladık. İlçemiz için 14 dönüm arazi üzerinde yeni bir sosyal yaşama alanı oluşturuyoruz. İçerisinde kültür merkezi, dinlenme ve spor alanları, bisiklet ve yürüyüş yollarının bulunacağı modern bir sosyal tesis inşa ediyoruz. İnşallah hayata geçireceğimiz bu proje ile Akyazılı hemşerilerimizin aileleriyle hoşça vakit geçireceği bir mekan oluşturmuş olacağız” dedi.

 

“Yatırımlar devam edecek”

Proje kapsamında inşa edilecek Kültür Merkezi’nin donanımı ile ilgili de açıklamalarda bulunan Başkan Toçoğlu, “Kültür Merkezimiz içerisinde 220 kişilik salon yer alacak. Bu salonda hemşerilerimiz için çeşitli kültür sanat etkinlikleri düzenleyeceğiz. Merkez içerisinde eğitim ve seminer salonları bulunacak. SAMEK eğitimleri kültür merkezinden yürütülecek. Yaklaşık 800 metrekare kullanım alanlı bir de kafeterya bulunacak. Yeni projelerimizin ilçemize hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah bu birlik ve beraberliğimizi muhafaza ederek Akyazı ilçemiz için daha birçok projeyi hayata geçireceğiz. Bizim yolumuz hizmet yolu. İnşallah bu yolda birlikte yürümeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.