Anadolu Gençlik Derneği Sakarya Şubesi Ortaöğretim Komisyon Başkanlığının Akyazı ilçesinde düzenlediği kahvaltı programına yoğun bir katılım oldu.

İlkinde “Fetih Gençliği ayağa kalkıyor” diye başlatılan ve tüm Sakarya’da seferberlik başlatan Sakarya AGD Ortaöğretim Komisyonu, seferberliği Akyazı’ya taşıdı. Ortaöğretim gençliğine verilen kahvaltıda gençlere konuşma yapan Başkan İbrahim Akın, “Bugün Sakarya’mızdaki gençler asrın Fatihlerini, Yavuzlarını, Kanunilerini çıkartabilecek seviyelere gelmesi için gece gündüz çalışmaktadır. Eğer gençliğimize topyekun sahip çıkarsak bu coğrafyadan müthiş gençler yetiştiririz. Eğer gençlerimizi sohbet halkalarına katıp, onlara kitap okuma alışkanlığı kazandırırsak, gençlerimizin ahlaklı ve maneviyatlı yetişmesini sağlamış oluruz. Biz AGD gençliği olarak geçtiğimiz programda gençlerimize ‘Peygamberimizin gençleri’ adı altında güzel bir kitap hediye ettik ve onların bu kitabı okumasını sağladık. Ayrıca gençlerimizin arasında hadis yarışması düzenledik, gençlerimize çok kaliteli hediyeler vereceğiz. Onları hadis ezberlemeye sevk edeceğiz. Böylece gençliğimiz maneviyat dairesinin içinde tutup dış mihraklardan koruyacağız” dedi.

Daha sonra programda konuşan Akyazı İlçe Başkanı Salih Bayraktar, “Gençlik bizim en önemli değerimizdir. Eğer bugün bu gençlerin elinden tutar onlarla ilgilenirsek işte o zaman büyük bir medeniyet oluruz. Unutulmamalıdır ki bir milletin asıl gücü ne topudur, ne tüfeği asıl gücü imanlı evlatlarıdır. O yüzden gençlerimize iman aşılamamız gerekmektedir. Onları imani noktada yetiştirmeliyiz” diye konuştu.