Akyazı ilçesi Şerefiye Mahallesi'nde 23 Haziran 2017 tarihinde yaşanan olayda, serinlemek için havuza giren Gökay Yıldırımgeç, elektrik akımına kapılmış, genci kurtarmak için aynı havuza giren işletme sahibi Mehmet ve oğlu Kadir Kaya ile Davut Mert Kaliç, Nurullah Önlütürk de akıma kapılarak hayatlarını kaybetmişlerdi.
5 kişinin hayatını kaybettiği olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında eğlence merkezinin elektrik işlerini yapan K.D. tutuklandıktan sonra yurt dışı çıkış yasağı şartıyla tahliye edilmişti. Olay hakkında Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan ve 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede, elektrik tesisatçısı K.D. hakkında, "taksirle adam öldürme" suçlamasıyla 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istendi.
Davaya tutuksuz sanık K.D. katılmazken, müştekiler ve taraf avukatları katıldı. Davada söz alan müşteki avukatları, yeni bir bilirkişi raporu alınmasını, Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. yönünden kusur tespitinin yapılmasını ve eksikliklerin tamamlanmasını talep etti.
Tarafların savunmaları sonrasında mahkeme heyeti, tekrar bilirkişi raporu alınması talebinin bu soruşturmanın sonuçlandıktan sonra değerlendirilmesine karar vererek davayı erteledi.