Toplantıya Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan, Akyazı Belediye başkan yardımcıları Ünal Gündüz, Mehmet Çakmak, Mustafa Tonyalı, Belediye meclis üyeleri ve basın mensupları katıldı.

Tanıtım sunumunu yapan Akyazı Belediye Başkan yardımcısı ve Bilgi İşlem Müdürü Mustafa Tonyalı, "Baştan sona yenilenen internet sitemiz ile vatandaşlarımıza artık daha geniş bir içerik sağlayıp, vatandaşlarımızın Akyazı belediyesi ile olan tüm iş ve işlemlerine, dilekçe ve taleplerine anında cevap vereceğiz. Bu sistem sayesinde vatandaşlarımız belediyemize vermiş oldukları dilekçenin ne aşamada olduğunu da takip edebilecekler. Ayrıca mahalle muhtarlarımız için hazırlanan ve her mahalle muhtarının mahallesindeki vatandaşları ile ilgili istek, talep ve şikayetlerini belediyemiz ilgili birimlerine hızla ulaştırılmasını sağlayacak muhtar portalına sitemiz üzerinden ulaşabilecekler” dedi.

Tonyalı, yeni web sitesinde vatandaşların, Akyazı ile ilgili haber ve duyuruların yanı sıra, e-imar ve numarataj sistemi bilgileri, e-belediye, borç sorma ve ödeme işlemleri, müdürlük bilgileri, meclis kararları ve meclis gündem takibi, nikah randevu işlemleri, fotoğraf ve video galerileri, ihale bilgi temin ve detayları, hizmet rehberi gibi birçok konuya çok rahat bir şekilde ulaşabileceklerini söyledi.

Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan ise, “Akyazı Belediyesi olarak gelişen teknolojiyi yakından takip ederek ilçemiz vatandaşlarının ihtiyaçlarına daha geniş kapsamda yanıt verebilecek, belediye ile ilgili tüm işlemlerini kısa sürede çözüme kavuşturmalarını sağlayacak ve belediye ile ilgili haberleri duyuruları takip edebilecekleri aynı zamanda belediye ödemelerini rahatça yapabilecekleri çok kapsamlı entegre bir yazılım sistemine sahip web sitemizi yeni yüzü ile vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Kurulan bu yeni web sitesi ile Akyazı belediyesinin hizmetleri teknolojinin son imkanları ile yayınlanacak ve halkımızı bilgilendirecek. İlçemize hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.

Kısa süre önce direkleri dikilen ve şimdiden görüntü kaydına başlayan MOBESE kameraları hakkında da, işi üstlenen firmanın sahibi ve Genel Müdürü Bahadır Acar tarafından basın mensuplarına bilgi verildi. Acar, “İlçemizde kurulan bu sistem şu anda HD kalitede yayın yapan televizyon kanallarının sizlere ulaştırdığı görüntü kalitesinde kayıt yapma işlemlerine başladı. Bu sistem sayesinde araçlar ister plakalarına göre, ister renklerine ve modellerine göre, isterse de plakalarında bulunan bir sayıya göre örneğin içerisinde r harfi bulunan hyundai marka araç şeklinde geniş kapsamlı bir tarama yapılarak filtrelenerek hangi bölgeden geçtiğini takip edebiliyoruz. Akyazı artık yeni kurulan MOBESE sistemi ile daha da güvenli olacak” dedi.