Genel Sekreter Yardımcısı Ayhan Kardan’ın da yer aldığı ziyaretlerde ilk olarak Akyazı Taşburun Köprüsü’nde devam eden inşa çalışmaları ardından Akyazı Spor Tesisi ve son olarak da Akyazı Sosyal Gelişim Merkezi’nde görevli personelden çalışmalar hakkında bilgiler alındı.
Ulaşıma Köprülü Neşter
Ziyaretlerin ardından değerlendirmelerde bulunan Başkan Toçoğlu, “Akyazı Büyükşehir Belediyemizin güçlü hizmet elini hemen yanı başında hisseden ilçelerimizden yalnızca biri. Akyazımıza ulaşım, sosyal belediyecilik, çevre, altyapı, içmesuyu, spor, kültür sanat ve diğer alanlarda birçok hizmet kazandırdık. Bir süredir Akyazı Taşburun Köprüsü için çalışmalarımız devam etmekteydi. Şuan ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyorlar. Şantiye alanını gezdik. Hamdolsun burada işlerimiz yolunda. Çalışmalarımızın tamamlanmasıyla bölgemize 110 metre uzunluğunda ve 13 metre genişliğinde yeni bir köprü inşa etmiş olacağız” diye konuştu.
 
Akyazı Burada Buluşacak
Akyazı Sosyal Gelişim Merkezi ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Toçoğlu, “Akyazı’nın yeni buluşma noktası olacak Sosyal Gelişim Merkezi’nde çalışmalarımızın tamamlandığını büyük bir mutlulukla paylaşıyorum. Burada çok çeşitli sosyal donatı alanları 7’den 70’e tüm Akyazılılara hitap edecek şekilde hizmette olacak. İnşallah merkezimizin resmi açılışını Sayın Cumhurbaşkanımız Eylül ayı içerisindeki Büyükşehir Hizmetleri Toplu Açılış Töreni’nde yapmış olacaklar. 14 dönümlük bu alana Akyazılıların büyük beğenisini kazanan bir yatırım kazandırdık. Hayırlı olmasını diliyoruz” dedi.
Sporda Akyazı Farkı
Akyazı’da spora dönük yatırımlara ilişkin de açıklamalarda bulunan Başkan Zeki Toçoğlu, “Akyazılı gençlerimizin spor yapabilecekleri alanların sayısını arttırmak adına geçtiğimiz dönemlerde Akyazı Spor Tesisi projemizin çalışmalarına başlamıştık. Hamdolsun bu güzel spor yatırımında da çalışmalar tamamlandı. Amatör spora dönük önemli bir hizmeti hayata geçirdik. İnşallah spor kompleksimiz Akyazı’dan yeni futbolcuların ve spor adamlarının doğmasına da imkân sağlayacak” ifadelerini kullandı.
 
Akyazı Hizmet Üssü Oldu
Başkan Toçoğlu, “Diğer 15 ilçemiz olduğu gibi Akyazı’mız da hizmet noktasında önemli bir üs haline geldi. Büyükşehir olarak yeni yaşam alanlarıyla Akyazı’nın kardeşliğine ve beraberliğine katkılar sunacak alanlar oluşturduk. İlçemizin altyapısını baştan sona yenilemiş bulunuyoruz. Grup yollarındaki asfalt çalışmalarımızla, yeni köprülerle, yeni yollarla ulaşımda Akyazı’nın standartlarını arttırmak istiyoruz. Kültür sanat yatırımlarıyla, eğitsel faaliyetleriyle sadece altyapıda değil üst yapıda da Akyazı şehrimizin önemli bir merkezi haline geldi. Yeni yatırımlarımız da devam edecek” dedi.