Mahkemelerde hukuka aykırı fiiller, trafik kazaları, iş kazaları, tıbbi müdahaleler  neticesinde meydana gelen bedensel zararlar nedeniyle tazminat gerektiren durumlarda, bilirkişilik yapacak uzman avukatların yetişmesi amacıyla Sakarya Barosunda ilk kez düzenlenen bilirkişilik eğitimleri 48 saatlik eğitim sürecinin ardından tamamlandı.


Avukatlar belgelerini aldı

Yargıtay Tetkik Hâkimi Nurten Fidan tarafından sunumu yapılan “İdare ve İş Hukuku Uygulamaları” ile eğitimlerini tamamlayan 45 avukata, Baro Konferans Salonunda düzenlenen sertifika töreni Ankara Barosu Uzman Bilirkişi Av. Sema Güleç Uçakhan ve Baro Başkanı Av. Zafer Kazan tarafından belgeleri takdim edildi.


“Mesleğinin hakkını veren meslektaşlarım”

Sertifika töreninde kısa bir konuşma yapan Başkan Kazan, avukatlık mesleğinin yenilenen, sürekli eğitim gerektiren bir meslek olduğunu belirtti. Kazan, “Göreve geldiğimiz günden bu yana meslektaşlarımızın kendilerini geliştirmesi ve alanlarında uzmanlaşması adına düzenlediğimiz eğitimlerden birinin daha sonuna geldik. Görevlerini en iyi şeklide icra etmek, mesleğinin hakkını vermek için emek veren, bu uğurda mesaisini harcayan tüm meslektaşlarımı tebrik ediyorum” dedi.