Yazar Metin Karabaşoğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı programda ahir zaman şartlarının gençler üzerindeki etkisi ve bu etkiye karşı gençlerin nasıl bir bilinç içerisinde olması gerektiği konuşuldu.
“Peygamber kıssaları önemli”
Peygamber kıssalarından bahsederek konuşmasına başlayan Yazar Metin Karabaşoğlu, “Ahir zamanda yaşıyoruz, bu doğru. Ancak ahir zamanda yaşıyoruz diye şartlar böyle ben de bu şartlara ayak uyduruyorum demeye hakkımız yok. Herkes böyle yapıyor ben de yapmalıyım diye düşünmeye hakkımız yok. Peygamber kıssaları bu konuda önem arz ediyor. Azer’in evinde büyüyen Hz. İbrahim putlarla dolu bir evde yaşıyordu ancak O Rabbimizin yolundan bir an olsun şaşmadı. Hz. Musa Firavun’un sarayında büyüdü ancak o kavmini hakka davet etti. İşte ahir zamanda genç olmak Firavun’un sarayında Hz. Musa olmaktır, Azer’in evinde Hz. İbrahim olmaktır” diye konuştu.

ahir_zaman_gencligi2.jpg

“Peygamberin kardeşleri”
Yazar Karabaşoğlu konuşmasının devamında, “Peygamber Efendimiz (A.s.m) deccal fitnesiyle şöyle örnek buyuruyor, “Ahir zamanın en büyük tehlikesi deccaldır. Onun bir elinde su bir elinde ateş vardır, onun ateş dediği sudur, su dediği ateştir.’’ Böyle bir durum içerisinde suyu ve ateşi ayırt edip yanlışların normalleşmesine karşı duran bir gençlik Peygamber efendimizin “Benden sonra bana iman eden kardeşlerimi görmeyi çok isterdim’’ hitabına muhatap olan gençliktir, işte onlar Peygamberin kardeşleridir’’ ifadelerini kullandı. Gerçekleştirilen konferansın sonunda Yazar Karabaşoğlu gençlerin kitaplarını imzaladı. Ardından Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı ve Sakarya Kent Konseyi Genel Sekreteri Alpay Şirin, Yazar Karabaşoğlu’na teşekkür ederek, günün anısına hediye takdim etti.