Sakarya Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı, 28-29 Mart Perşembe tarihleri arasında Teknoloji Platformu koordinatörlüğünde gerçekleştirilen ‘3. Uluslararası Akıllı Şehirler Konferansı’na katıldı. Konferansta kurulan Büyükşehir Belediyesi standında Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı ve AR-GE Şube Müdürlüğü yetkilileri ziyaretçilere bilgiler verdi.

Akıllı şehir Sakarya

Konu hakkında bilgilendirme konuşması yapan Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Celal Of, “Büyükşehir Belediyesi olarak 3. Uluslararası Akıllı Şehirler Konferansı’na katılarak ‘Akıllı Şehir Sakarya’ isimli standımızı açtık. Standımızı ziyaret eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürü Ömer Alan ve ekibi yapılan çalışmaları başarılı bulduklarını ifade ettiler. Bilgi İşlem Dairesi olarak hedefimiz, Sakarya’yı bilişim faaliyetlerinde ve akıllı şehir uygulamalarında öncü şehir yapmaktır” dedi.

Hendek’e SBBNET müjdesi

Of, “Büyükşehir olarak çalışmalarımıza bu yönde hız kazandırdık. Son olarak yapımı devam eden, Hendek Yeni Yaşam Merkezi’nde de SBBNET wifi hizmetini devreye alacağız. Sakarya çağın özelliklerini yakalayan ve ayak uyduran bir şehir. Şimdiden Hendekli vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.