Akıllı Kent Karasu Projesi ile birçok yerden belediyecilik alanında birincilik ödülleri alan Sakarya’nın Karasu ilçesinde her yağmur sonrası altyapı eksikliğinden dolayı ortaya çıkan sıkıntılar ilçe halkını bezdirdi. Dün yağan yağmur sonrası yolları göle dönen Karasulular artık hizmet almak istediklerini belirttiler. Dün yağan yağmur sonrası Karasu’nun birçok sokağında biriken sular yolları adeta göle çevirdi. Karşıdan karşıya geçmenin imkansız hale geldiği yollardaki sular toprak tarafından emildikten sonra ise ortaya çamur çıktı.

Aziziye Mahallesi Mimar Sinan Caddesi 304 nolu sokakta her yağmur sonrası bu sıkıntıyı yaşayan sokaklardan biri. Sokak sakinleri bu durumu defalarca Belediyeye bildirdiklerini anlatarak, “Sokağımızın sadece altyapısı değil üstyapısı da yok. Yıllardır bu sorunu belediyeye bildirmemize rağmen hiçbir önlem alınmıyor. Her yağmur sonrası sokak göle dönüyor. Karşıdan karşıya bırakın geçmeyi adeta evlerimize hapis kalıyoruz. Sokakta biriken yağmur suları daha sonra doğal yollarla toprak tarafından emildikten sonra da geriye çamur deryası kalıyor.

Yıllardır mahallemizdeki tek çocuk parkı olan parkımızın ise durumu içler acısı. Ne çevre düzenlemesi yapılıyor ne de oyun alanlarının bakımı. Bizler Karasu’nun Akıllı Kent ödülleri ile gurur duyuyoruz ama bu akıllı kentte bu şekilde yaşamak istemiyoruz. Bizler de belediye hizmetlerinden yararlanmak ve sokağımızın altyapısının yapılmasını istiyoruz” şeklinde konuştular.

Her yağmur sonrası aynı manzarayı yaşamak zorunda kaldıklarını kaydeden mahalle sakinleri artık bu duruma bir çözüm bulunmasını istiyor.