Baraj gövdesi yapım çalışmalarına başlamanın önemli bir aşaması olan su yatağı yönlendirme tünelinin tamamlandığını belirten Başkan Toçoğlu, “Şehrimizin içmesuyu geleceğini garanti altına alacak Akçay Barajı’mızda etaplar bir bir tamamlanıyor. Akçay Deresi için açtığımız 291 metrelik tünel tamamlandı ve derenin akışını tünele yönlendirmeye başladık” diye konuştu.

Gövdenin Yüksekliği 65 metre
Zeki Toçoğlu, “Ekiplerimiz bölgede yoğun bir şekilde çalışıyor. Dere yatağının tünele yönlendirilmesinin ardından da gövde imalatını başlattık. Dolgu öncesi hazırlıklar yapılıyor. Akçay Barajımız 65 metre gövde yüksekliğine sahip olacak. Havzada, aktif hacimle toplam 40 milyon metreküp su biriktireceğiz. Akçay Barajı’nda biriktirdiğimiz su, 46 kilometrelik hatla Hızırilyas Su Yönetim Merkezimiize ulaşacak. Bu hattın da 27 kilometresi tamamlandı” dedi.

Sapanca Gölü’ne Alternatif
Hayata geçirilen projeyle Sapanca Gölü’nden önemli ölçüde tasarruf sağlanacağını da açıklamalarına ekleyen Toçoğlu, “Bu projemiz aynı zamanda Sapanca Gölü’nün geleceği açısından da büyük önem taşıyor. Akçay Barajı’nın tamamlanmasıyla Sapanca Gölü’nden yılda yaklaşık 40 milyon metreküp tasarruf etmiş olacağız. Aynı zamanda bu projemiz enerji de üretecek. İletim hatlarına üzerine inşa edilecek tribünlerle elektrik üretim kapasitemizi iki katına çıkaracağız. Sapanca Gölü’nden tasarruf sağlayacak aynı zamanda da enerji üretimimizi iki katına çıkaracak 100 milyonluk çalışmamızın şehrimize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.