10 Nisan Perşembe Günü AKM'de gerçekleştirilecek yer teslim imza töreniyle Akçay Barajı’nda çalışmalar start veriliyor. Başkan Toçoğlu, “Akçay Barajıyla Sakarya'nın su geleceği garanti altına alınacak” dedi.

Sakarya'nın su geleceğini garanti altına alacak olan Akçay Baraj projesinde imzalar atılıyor. İhale süreci tamamlanan Akçay Barajı için 10 Nisan Perşembe günü AKM'de yer teslim töreni gerçekleştirilecek. Konu hakkında açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, "Şehrimizin tek içmesuyu kaynağı olan Sapanca Gölü'ne alternatif bir kaynak oluşturmak için çalışmalarını gerçekleştirdiğimiz Akçay Barajında çalışmalara başlıyoruz. İnşallah kısa bir süre içerisinde barajı inşa ederek şehrimize tertemiz bir kaynak kazandırmış olacağız" şeklinde konuştu.

Yer teslimi yapılıyor

Akçay Barajının tamamen insansız bir havzada inşa edeceklerini söyleyen Başkan Zeki Toçoğlu, "Akçay Barajı insani yerleşimin olmadığı Geyve-Pamukova Eskiyayla Havzasında inşa edilecek. Yerleşimin olmaması sayesinde Akçay Barajı çevresel tehlikelere karşı sıfır risk taşıyacak. Yılda 40 milyon metreküp su potansiyeli taşıyacak baraj; Akçay, İkramiye Dereleri ve kar sularından beslenecek. Akçay Barajı, alternatif kaynak projesi olmanın yanı sıra önemli bir enerji projesi. Akçay Barajından suyu kendi hareketiyle isale edeceğimiz için önemli oranda enerji tasarrufu sağlanacak. Ayrıca, isale hatları üzerine enerji türbinleri yerleştirilerek elektrik üretilecek" diye konuştu.

Su Geleceğine Garanti

Akçay Barajının çok verimli bir proje olduğunu ifade eden Başkan Toçoğlu, "Bir taraftan Akçay Barajı, bir taraftan Sapanca Gölü ve yapımı devam eden Ballıkaya Barajıyla şehrimizin su geleceği garanti altına alacak. Bu projelerle hemşerilerimizin çeşmelerinden uzun yıllar sağlıklı içmesuyu akmaya devam edecek" ifadelerini kullandı.