Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Kasım Ayı Olağan Genel Kurulu’nun 2. Birleşimi Büyükşehir Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. 2. Birleşimde ilk birleşime ek olarak dört gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. Başkan Yüce şehre kazandırılmak için çalışılan alternatif içmesuyu kaynaklarına yönelik önemli açıklamalarda bulundu.

Gündem maddeleri

İlk birleşimde Hukuk Komisyonu’na havale edilen 12 ve 13. maddeler ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilen 14. madde kabul edildi. Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilen 2020 Yılı Bütçe Tasarısı, 2021 ve 2022 Yılları Tahmini Bütçe’nin usule ve mevzuata uygun olduğuna yönelik düzenlenen Komisyon Raporu ve 2020 Yılı Bütçe Kararnamesi’ni içeren 15. madde kabul edildi. SASKİ’nin 2020 yılı bütçesi 650 milyon lira olarak onaylandı.

35 milyonluk ek kaynak sağlandı

Gündem maddelerinin ardından şehir için büyük bir müjde paylaşan Başkan Yüce, “Sapanca Gölü şehrimiz için her açıdan çok değerli. Ancak şehrimizin geleceği için alternatif kaynaklar oluşturmamız gerekiyor. Bu yöndeki çalışmalarımızdan birisi olan Akçay Barajı’nda çalışmaları sonuçlanmak üzere. Bu projeyi başlatan Zeki Toçoğlu başkanımıza ve emeği geçenlere çok teşekkür ediyoruz. Barajımızda çalışmaların son noktasında tıkanma yaşanmıştı. Cumhurbaşkanımız ile Çevre ve Şehircilik Bakanımızdan destek istedik. Kendilerinin destekleriyle 35 milyon liralık bir finans kaynağı bize aktarıldı. Hızlı bir şekilde yol aldık. İnşallah 22 Kasım’da Akçay Barajı’nda su tutmaya başlayacağız. Sakaryamız için en önemli yatırımlardan birisi. 6 ay içerisinde şebekelerimize barajdan su vermeyi planlıyoruz” diye konuştu.

Çamdağı’nda işlemler tamam

Akçay Barajı’nın yanı sıra Çamdağı Barajı için teknik çalışmaların son aşamasına geldiklerini belirten Başkan Yüce, “İlgili kurum ve kuruluşlardan tüm onaylar alındı. Temelini atmak üzere gerekli hukuki ve bürokratik işlemler tamamlandı. Bizler bir ağacı bir yerden alırsak yerine 10 tane dikeriz. Çamdağı Barajı’nı koruma kullanma dengesini gözeterek ve doğa ile bütünleşik bir şekilde inşa edeceğiz. Yap-İşlet-Devret yönteminin yanı sıra İller Bankası’ndan kredi alarak yapmayı ya da varsa farklı yolları düşünüyoruz. En kısa zamanda temel atmayı ümit ediyoruz. Bu barajlarla birlikte Sapanca Gölü ihtiyacımız olduğunda devreye alabileceğimiz bir kaynak olacak” ifadelerini kullandı.