MHP İl Başkan Ahmet Ziya Akar, mesajında şu ifadelere yer verdi, “ Günümüzden yüz yıl önce verilen destansı mücadele ecdadın iman ve ferasetinde vücut bulmuş, Türk milletinin tarihte vazgeçmediği yegane hasleti olan bağımsızlığının korunması ve temini, gazi meclisinin çatısı altında alınan kararlarla dünyaya ilan edilmişti.

Milletin Meclisi özünü teşkil eden milli iradeden aldığı güçle, varlığına kastetmiş hain ve düşman unsurlara karşı giriştiği mücadelede duraksamadan ve yeise kapılmadan iradesini sergilemiş, şanlı tarihimizde yerini mukaddes bir şekilde alacak kurtuluşumuzu temin etmiştir.

Günümüzden yüz yıl önce Türk’ün varlığına kastedenler, bizlere Anadolu topraklarını çok görenler, Türk Milletinin sarsılmaz iradesi karşısında aldıkları hezimetin acısını çıkarmak için hala fırsat kollamakta ve amaçlarına ulaştıracaklarına inandıkları maşalarını bizim için yaktıkları ateşi harlamakla meşgul kılmaktadır.

Türk milleti olarak bugün dünden daha güçlüyüz, ecdadın kanıyla kazandığı zaferleri taçlandırmak için daha şuurluyuz, Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ün feragatine ve varlığını Türk varlığına adayacak iradeye sahip, her biri bayrak misali lekelenmemiş evlatlarıyla Türk vatanı bugün daha emin.

Atalarından aldığı mirası bize aktaranlara bin şükran, Türk milletinin egemenliğini ilan ettiği günü çocuklarına armağan edenlere bin şükran, Atasının armağanını geleceğe taşıyacak gençlere bin şükran.

Yüz yıl önceki iradeyi sinemizde muhafaza ederken bizleri bugünlere taşıyan şehitlerimize bin şükran, rahmet ve minnet.

Türk milletinin egemenliği yüz yaşında. Hepimize kutlu olsun.”