İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sakarya Kültür Eğitim Vakfı işbirliğinde, Kaynarca Anadolu Lisesi Müdürü Abdurrahman Burak'ın davetiyle gerçekleşen seminere, konuşmacı olarak katılan Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Batman, “Akademik Başarı İçin İletişim” konulu bir sunum yaptı. Okul Müdürü Abdurrahman Burak’ın açılış konuşmasıyla başlayan konferansta etkili iletişim becerileri ve iletişimi engelleyen davranışlar konusunda bilgi veren Prof. Orhan Batman, "Günlük hayattaki sorunlarımızın yüzde 80'ini iletişimsizlik oluşturuyor. İletişimde kaynağın sevilen, saygın, güvenilir biri olması, sözlerinin daha çok dinlenilmesini sağlar. Ancak gürültü mesajın iletilmesinde bilgi kaybına neden olur. Bunlar fiziki ve sosyo-kültürel engellerdir. Düşünmeden konuşmayın. Telefonda içi boş konuşmalar aile ile bağı kopartıyor” dedi. 

İletişimde sandviç modelinin her zaman işe yarayacağını belirten Prof. Orhan Batman, “Birini eleştirmeden önce iyi özelliklerini söyleyin daha sonra eleştirin en sonunda tekrar olumlu, iyi şeyler söyleyin. İlişkilerde kibar ama kararlı olun. Haklı olabilirsin diye başladığınız söz karşınızdakini yatıştırır. İyi niyet önemlidir. Herkes alemi kendi gözü ile hisseder, görür. Bütün işletmeler prezantabl eleman arıyor. Yani olumlu enerjisi olan, bakımlı, özgüvenli kişiler" diye konuştu. 

Kaynarca Anadolu Lisesi Müdürü Abdurrahman Burak, konusunda uzman kişilerin katıldığı seminer veya konferansların eğitim-öğretim yılı boyunca süreceğini belirtti.