Tarihi evleri ile ünlü Taraklı’da, farklı bir atölye çalışmasının startı veriliyor. “Taraklı’nın 100 yeteneği, 20 sanatçı ile buluşuyor” sloganı ile gerçekleştirilecek akademi Taraklı yarın başlıyor. İki ayrı atölyede gerçekleştirilecek çalışmalar 7 Haziran 2013 tarihinde tamamlanacak.

Akademi Taraklı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman, proje ile Taraklı’daki yüzlerce ortaokul ve lise öğrencilerini, üniversite eğitimlerine devam eden gençleri ve Taraklı halkı arasından çeşitli yarışmalarla, etkinlik veya çalışmalarda öne çıkmış 100 yeteneğe, 2 atölyede 30 Kasım 2012 - 7 Haziran 2013 tarihleri arasında 20 yazar-çizer ve sanatçı tarafından atölye eğitimi verilmesini hedeflediklerini kaydetti.

Akademi Taraklı; Edebiyat; şiir, öykü, roman, portre, düşünce, deneme ve Görsel Sanatlar; resim, karikatür, fotoğraf, Geleneksel Türk İslam Sanatları, tiyatro, sinema, müzik olmak üzere iki atölyeden ibaret olacak.

Yarın Taraklı Termal Salonu’nda saat 13.00’te gerçekleştirilecek olan açılış programında Tiyatro Sanatçısı Süeda Çil, Şair Prof. Dr. Nurullah Genç, Taraklı Termal A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Genç, Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman ve Taraklı Kaymakamı Ömer Yılmaz açılış konuşmaları yapacak. Açılış konuşmalarının ardından Akademi Taraklı’daki ilk atölye çalışmaları saat 14.00’te başlayacak.

Akademi Taraklı Yönetimi ise şu isimlerden oluşuyor: “Başkan: Taraklı Kaymakamı Ömer Yılmaz, Başkan Yardımcısı: Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman, Akademi Taraklı Genel Sekreteri: Yazar Fahri Tuna, Akademi Taraklı Genel Koordinatörü: Taraklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Timuçin Çetiner.” Akademi Taraklı programı Taraklı Termal’in katkıları ile gerçekleştirilecek.