2 Nisan Cumartesi günü Suriye’deki katliamlara dikkat çekmek için düzenledikleri ‘Suriye İçin 460 Bin Adım’ eylemi hakkında Başkan Toçoğlu’na bilgiler veren AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Demir, Başkan Toçoğlu’nu da aralarında görmekten büyük mutluluk duyacaklarını belirtti.
 
“Farkındalık oluşacak”
Suriye’ye güçlü bir destek vermek istediklerini belirten AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Demir, “Şehrimizde faaliyet gösteren 20’ye yakın sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile düzenli olarak bir araya geliyoruz. Burada Suriye ile ilgili bir program düzenleyelim istedik. Sakarya’dan Suriye’ye güçlü bir ses göndermek niyetindeyiz. İnşallah gerçekleştireceğimiz organizasyonla önemli bir farkındalık oluşacağını düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.
 
“2 Nisan Cumartesi Saat 12.00’da”
‘Suriye İçin 460 Bin Adım’ eylemi ile ilgili de Başkan Toçoğlu’na bilgiler veren Yusuf Demir, “Suriye’de resmi rakamlara göre 460 bin kişi katledildi. Buna dikkat çekmek için böyle bir isim belirledik.  2 Nisan Cumartesi günü, saat 12.00’da Atatürk Stadı’nın önünde toplanarak yürüyüşümüze başlayacağız. Şehrimizin önde gelen isimlerini yürüyüşümüze davet ettik. İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım da aramızda olacaklar. Sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyarız” dedi.

 
“Hayırlı sonuçları olur”
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek konuşmalarına başlayan Başkan Toçoğlu, “Suriye’de yaşanan katliama sessiz kalmak bizlere yakışmaz. Devletimiz de bu konuda Avrupa’ya ders verir nitelikte çalışmalar gerçekleştiriyor. Suriye’deki katliama sessiz kalan Avrupa’ya inat ülkemizin kapılarını Suriyeli kardeşlerimize sonuna kadar açtık. İnşallah bu eylem çağrınız hayırlı bir sonuca vesile olur” ifadelerini kullandı.
 
“Cumartesi günü oradayız”
Başkan Zeki Toçoğlu, “Şehrimizde de Suriyeli mülteci kardeşlerimize ensar olmak adına çalışıyoruz. Bildiğiniz üzere Yenikent bölgesinde bulunan kalıcı işyerlerimizden birini eğitim merkezine dönüştürüyoruz. Burada mültecilere dönük eğitimler sunacağız. Bu çalışmamızın yapılacak diğer çalışmalara da örnek olacağını düşünüyoruz. Sizi de ayrıca tebrik etmek istiyorum. İslam coğrafyasının önemli bir konusunu gündeme taşıyacaksınız. İnşallah bizde sizlerle birlikte 2 Nisan Cumartesi günü orada olacağız” dedi.