Güvenlik güçlerinin bölgeyi teröristlerden temizlemek ve sivil halkın can güvenliğini sağlayabilmek amacıyla Diyarbakır, Hakkari, Şırnak, Batman, Mardin ve Muş’un toplamda 14 ilçede başlattığı terör operasyonları sebebiyle belli periyotlar aralığında sokağa çıkma yasağı ilan etmesinden sonra terör örgütlerinin baskısından dolayı bölgeden uzaklaşan vatandaşlara yardım eli AK Parti Sakarya İl Teşkilatından uzandı.

“Devletimiz kimseyi mağdur etmedi”
Hükümetin bölgedeki birinci önceliğin sivil kayıpların önlenmesi olduğundan bazı ilçelerdeki operasyonların uzadığını belirten AK Parti Sakarya İl Başkanı Fevzi Kılıç, “Terör örgütünün mağdur ettiği, tehdit ettiği veya evine el koyduğu gerekçesiyle başka mahalle ve ilçelere taşınmak zorunda kalan vatandaşlarımıza gerekli olan sosyal yardımlar valiliklerimiz ve kaymakamlıklarımız vasıtasıyla yapılmıştır. Biz de AK Parti Sakarya İl, İlçe Teşkilatları ve Belediye Başkanlıkları olarak terörden mağdur olan kardeşlerimize yönelik geniş kapsamlı bir yardım kampanyası başlatmış bulunmaktayız. Bu kapsamda söz konusu bölgelerdeki kaymakamlıklarımız ve teşkilatlarımız ile yaptığımız görüşmelerde ihtiyaca göre yardım malzemesini temin ederek isteyen ailelere verilmesi için toplanmasına karar verdik” diye konuştu.


“Biz birlikte Türkiye’yiz”
İl yönetimin kararından sonra toplanan 1 tır yardım malzemesinin Şırnak’a gönderileceğini ifade eden Kılıç, “Biz Kürdüz, Arabız, Türküz ama birlikte Türkiye’yiz. Biz kardeşiz. Bu kardeşliğimizin nişanesi olarak bu etkinliği gerçekleştiriyoruz. Bu yardımlar devam edecektir. Çünkü biz birlikte yaşama iradesi sergiliyoruz. Biz AK Parti olarak her türlü teröre karşı kardeşlerimizin yanındayız. O bölgelerde yaşayan her türlü etnik, mezhepsel ve dinsel yapının yanındayız” dedi.