Sakarya Üniversitesi ziyaretinde Rektör Prof. Dr. Fatih Savaşan’ın yanı sıra; Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Temel Gürdal, Prof. Dr. Hatem Akbulut, Prof. Dr. Barış Tamer Tonguç ve Genel Sekreter Dr. Öğr. Üyesi Yaşar Kahraman hazır bulunurken, Rektör Savaşan nazik ziyaretlerinden dolayı İl Başkanı Kılıç ve beraberindeki heyete teşekkürlerini ileterek, işbirliği içerisinde Sakarya’ya katkılar sunacaklarını ifade etti.

İl Başkanı Fevzi Kılıç, “Sakarya Üniversitemizin yeni Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan’a hayırlı olsun ziyaretinde bulunarak, başarı dileklerimizi ilettik. İnşaallah yeni dönemde de Sakarya Üniversitemiz ile işbirliği ve uyum içerisinde çalışmaya, şehrimiz için el birliği ile hareket etmeye devam edeceğiz. İktidar Partisinin mensupları olarak üniversitemizin ihtiyaç ve taleplerine her zaman öncelik veriyoruz. Sakarya’mız için SAÜ bir markadır. Üniversitemizin başarıları ile her zaman gurur ve onur duyduk. Bundan sonra yapılacak çalışmalarda üzerimize düşen her görevi yerine getirmeye hazırız. İnşaallah birlik ve beraberlik içerisinde nice güzel çalışmaları hayata geçireceğiz” dedi.

İl Başkan Fevzi Kılıç’ın ikinci durağı Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) oldu. Ziyarette SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık’ın yanı sıra Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sinan Serdar Özkan ve Genel Sekreter Dr. Öğr. Üyesi Gökhan Ergen de hazır bulundu.

Başkan Kılıç, Sakarya Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanlığında görev yaptığı süre içerisinde başarılı çalışmalara imza atan Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık’a kolaylıklar dileyerek şunları söyledi: “Öncelikle şehrimizin ikinci üniversiteye kavuşmuş olmasının mutluluğunu yaşıyoruz. Her geçen gün şehrimiz nüfusu öğrenci kardeşlerimizin de katılımlarıyla artıyor. SUBÜ ilimizin yeni bir üniversitesi, bu yenilik beraberinde birçok fiziki altyapı olanaklarının iyileştirilme sürecini de ortaya koyuyor. Hükümetimiz ve YÖK gerekli adımları planlayarak belli bir takvim içerisinde eksikleri giderecek. Bizler de, iktidar partisinin mensupları olarak üniversitemize her zaman destek sunmaya, ortak çalışmalara imza atmaya hazırız. İnşaallah üniversitemiz akademik alanda hayata geçireceği projelerle, üreteceği bilimsel çalışmalarla şehrimiz ve sanayicilerimize birçok alanda kolaylık ve başarı sağlayacaktır. Bu manada üniversitemizin misyonunu çok önemsiyoruz. SUBÜ, kamu-üniversite-sanayi üçlü sarmalının işbirliği olanaklarını pekiştirecek ve sektörel bazda sanayicimizin nitelikli elaman sıkıntısını büyük ölçüde giderecektir. Bu vesileyle SUBÜ’nün ilk Rektörü olan Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ve ekibine çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Sarıbıyık, İl Başkanı Kılıç ve beraberindeki heyete nazik ziyaretlerinde dolayı teşekkür etti.