AK Parti Adapazarı İlçe Başkanı Mustafa Ak'ın, Sakarya Memur-Sen Şubesi ziyaretine ilçe yönetim kurulu üyeleri, Kadın Kolları Başkanı Fatma Varol ve yönetimi katıldı.
Memur-Sen Sakarya İl Temsilcisi Ahmet Öksüzali’den sendika çalışmaları hakkında bilgi alan  İlçe Başkanı Mustafa Ak, Memur-Sen ziyareti sırasında Türkiye gündeminde olan yeni anayasa çalışmaları ve referandum süreci hakkında bilgi verdi.
Şu an ki anayasanın hızlı ve etkin bir çözüm olmadığını, yeni anayasa ile her kurumun daha hızlı ve daha işlevsel hale geleceğini vurgulayan Ak, yeni anayasa taslağında yer alan maddelerin halkımıza doğru şekilde anlatılmasının gerekliliğini vurguladı.
Cumhurbaşkanlığı sisteminin ülkemiz için şart olduğunu, 2023 hedeflerine Türkiye'nin ulaşmasında ülkemizin önünü açacağını kaydeden Başkan Ak, alınacak kararların hızlı bir şekilde hayata geçmesini sağlayacağını ifade etti.

Ak, Cumhurbaşkanlığı sisteminde ki seçim ile ilgili de bilgi verdi. Ak, “Cumhurbaşkanlığı sistemi ülkemizde siyasi istikrarı sağlamanın yanında demokrasimizin de ileri demokrasiler seviyesine çıkmasına katkı sağlayacaktır. Cumhurbaşkanlığı seçimi iki tur olarak yapılacak. Bu seçimde geçerli oyların salt çoğunluğu aranacak ikinci tura en çok oy alan iki aday katılacak ve geçerli oyların çoğunluğunu alan cumhurbaşkanı seçilecek. Bu sistemde bir kişi en fazla iki defa cumhurbaşkanı seçilebilir” dedi.


Yeni anayasadaki cumhurbaşkanlığı sisteminin açık ve şeffaf  bir sistem olduğunu vurgulayan Ak, “Bu sistem sayesinde her kurum kolayca denetlenebilecektir. Türkiye'nin büyümesini, gelişmesini, 2023 hedeflerine ulaşmasını istemeyenler bu sistemin hayata geçmemesi için ellerinden geleni yapmaktadırlar. Halkımız cumhurbaşkanlığı sisteminin ülkemize kazandıracaklarının farkındadır. Teşkilatlarımızın yapacağı çalışmalarla birlikte Sakarya'da referandum sürecinde halkımızın %75’in üzerinde  oy oranı ile referanduma destek vereceğini ümit ediyoruz” diye konuştu.
Memur-Sen Sakarya Şubesi İl Temsilcisi Ahmet Öksüzali de, “Cumhurbaşkanlığı sistemi, yeni anayasa taslağı ve referandum süreci ile ilgili olarak ülkemizin ihtiyacı olan bu sistem ve anayasa değişikliğini destekliyoruz. Halkımızın birlik, bütünlük içinde referandumda cumhurbaşkanlığı sistemi ve yeni anayasa değişikliğine evet diyeceğini düşünüyorum” dedi.
Öksüzali, AK Parti Adapazarı ilçe başkanı Mustafa Ak ve ilçe yönetimine ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.