Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, AK Parti Pamukova 6. Gençlik Kolları kongresine katıldı. Başkan Yüce’nin yanı sıra kongrede AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Murat Salih Başer, AK Parti Pamukova İlçe Başkanı Burak Çelik, partililer ve çok sayıda Pamukovalı genç yer aldı. Kongrede gençlere seslenen Başkan Ekrem Yüce, milletimizin ve ümmetin gençlerden çok şey beklediğini ifade etti. Kongre sonucunda Ramazan Bayram yeniden Pamukova Gençlik Kolları Başkanlığına seçildi.

Tazelenme yenilenme dönemi
AK Parti Pamukova İlçe Teşkilatı Gençlik Kolları Başkanı Ramazan Bayram, “Kongreler partilerin muhasebe, tazelenme ve yenilenme dönemedir. Bu onur verici görevi yapıyor olmak benim için ayrı bir gurur. Azimle, gayretle ve samimiyetle bir çok başarıya imza attığımız teşkilatımızda, yenilenerek daha dinamik bir şekilde görevimize kaldığımız yerden devam edeceğiz” dedi.

AK Parti Pamukova İlçe Başkanı Burak Çelik ise, “Kongremizin hayırlı olmasını dilerim. İlçe gençlik kollarında birçok kez görev yaptım. Şuan ilçe teşkilat başkanıyım. Sizler benim gibi hatta benden daha üst noktalara gelebilirsiniz. Pamukovalı gençlerimize inanıyorum” diye konuştu.

"Geleceğimiz açık olsun"
AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Murat Salih Başer, “Gençlik kolları olarak düzenlediğimiz kongreler birliğimizin ve beraberliğimizin simgesidir. AK gençlik olarak omuz omuza vererek büyük aşk ve iradeyle milletimize hizmet yolunda ilerliyoruz, ilerlemeye de devam edeceğiz. Bu zamana kadar gençlik kollarımızda görev alan ve bundan sonrada sorumlulukları artarak devam edecek olan yol arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Yolumuz, bahtımız, geleceğimiz açık olsun. Rabbim muhabbetimizi bol, yol arkadaşlığımızı daim eylesin” ifadelerini kullandı.

Tek millet iki devlet
Başkan Ekrem Yüce, “Mevlam beraberliğimizi, kardeşliğimizi ve muhabbetimizi hep daim kılsın. Hem ülkemiz hem de kardeşlerimiz türlü türlü sıkıntılardan geçiyor. Hemen yanı başımızda kardeşimiz Azerbaycan Türkleri sınırda Karabağ’da savaş içinde. İşgalci, hukuk tanımaz, iki yüzlü Ermenistan karşısında yiğitçe çarpışan, korkak düşmanı püskürten kardeşlerimize selam olsun. Biz tek millet iki devlet kardeşiz. Biz ayrı bedenlerde, ayrı yerlerde yaşayan fakat icap ettiğinde tek yürek olup çarpabilen bir milletiz. İnanıyoruz ki Ermenistan’ın neredeyse 30 yıl süren işgali sonunda bitecek ve işgalci Ermeniler Azerbaycan topraklarından def edilecektir” dedi.

Gençlik yıllarından tavsiyeler
Başkan Yüce, “Sizlerin karşısında olmak beni çok heyecanlandırıyor. Gözleriniz içerisindeki parıltı, yüzlerinizdeki mücadele azmi beni çok eski günlere götürüyor. Benim çocukluğum, ilk gençlik yıllarım burada geçti. Sizler gibi ilçemizin, şehrimizin, ülkemizin ve ümmetin yararına iş yapmak, hizmet etmek için bizler de gündüz gece çalışırdık. Bizim hizmet sevdamız, dava ufkumuzun temelleri bu topraklarda atıldı. O yıllarda bu ülkenin evlatları olarak ortak bir derdimiz vardı. Bu millet ve bu ümmet gençlerden çok şey bekliyor. Sizler dünyanın pek çok yerinde eziyet çeken mazlumların umudu ve ümidisiniz. Sizler bizim geleceğimizsiniz” diye konuştu.