Sapanca’ya yapılacak teleferik projesi nedeniyle bölgede yaşanan gerginliğe değinen İl Başkanı Yunus Tever, “Buradaki grupla yaklaşık 1 saate yakın bir görüşme gerçekleştirdik. Bana taleplerini, oradaki endişelerini ilettiler. Ben de konuyla alakalı belediye başkanımız ve yetkililerle görüşüp bir noktaya geleceğimizi söyledim. Belediye başkanımızla bu konuyla alakalı 3 kere toplantı yaptım. Bir yanlış varsa bu yanlıştan dönelim diye. Biz sadece il başkanı olarak değil; belediye başkanlarımız, ilçe başkanlarımız ve partimizin hiçbir unsuru, bilerek bir yanlışın içerisinde olmayız. Ağaç kesileceğinden, yeşil alanın yok olacağından, o güzergahta bulunan bütün ağaçların kesileceğinden bahsediliyor. Fakat hiç böyle bir durum söz konusu değil. Kaldı ki daha önce ki belediye başkanımız döneminde yapılmış bir ihalenin süreci devam ediyor. Firma da gerçekten mağduriyet yaşıyor. Çünkü taahhütte bulunulmuş. Şu kadar sürede bitirilip ona göre belediyeye bir pay ödeyecek” şeklinde konuştu.

“Projeyi iyi inceledik herhangi bir sıkıntı yok”

Projeyi iyi incelediklerini ve herhangi bir sıkıntının olmadığını söyleyen Yunus Tever, “6 tane ayaktan oluşan teleferikten bahsediyoruz. Teleferiğin gideceği güzergah 45 metre, hiçbir ağaç kesilmeyecek. Sadece iki ayak, 25 metrekare olan bölgede ağaç kesimi söz konusu. Bu da yerine koyduklarımıza baktığımız zaman çok büyük bir endişe duyulmasını gerektirmiyor. Yeşil alandan bahsedilen bölge için Kırkpınar’ın tek yeşil alanı orası diye söyleniyor. Böyle bir şey söz konusu değil, hemen altında 20 dönüm yeşil alan var. Kaldı ki o alanın daha önce ki imar planlarında katlı pazar yeri olarak planlandığını görüyoruz. Daha sonradan yeşil alana çevrilmiş, bugün oraya katlı pazar yeri yapılsaydı belki daha farklı konular konuşuyor olabilirdik. 700 metrekare bir alana bu işin ayağını oturtacaklar, kalan kısmında da 2 bin metrekare yerin altında yine üzeri yeşil alan olacak şekilde otopark düşüncesi var. Projeyi gerçekten iyi inceledik, herhangi bir sıkıntı olmadığını düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

“Projede bir yanlış olsaydı biz buna engel olurduk”

Bölgede yaşanan gerginlik hakkında da konuşan İl Başkanı Yunus Tever, “Orada yaşanan kargaşanın Kırkpınarlı vatandaşlarımızdan kaynaklanmadığını emniyetten gelen bilgiler sayesinde öğrendik. Buradan işin içerisinde kimlerin olduğunu paylaşmak istemiyorum ama gerçekten suç unsuru kesimlerin o bölgede konuşlandığını gördük. Bundan emin olduğumuz için dün o noktaya gelmek zorundaydık. Biz bu projenin yanlış olduğunu düşünmüyoruz, eğer bir yanlış olsaydı biz buna engel olurduk. Biz burada yapılan hareketlerin iyi niyetli olmadığının farkındayız, belediye başkanımıza da haksızlık yapılıyor. Gerçekten Sapanca’ya hizmet etmek adına bir takım şeyleri göze almış. Teleferik isminin bile ilçeye bir değer kazandıracağını düşünüyoruz” dedi.