Ağız ve dış sağlığının önemine değinen Halime Aykılıç Yeni, düzenli diş fırçalamanın önemine değindi. Diş Hekimi Aykılıç Yeni, kullanılan dış fırçalarının hangi özelliklere sahip olması gerektiğini belirterek, diş macunu seçimindeki incelikleri anlattı ve kullanılan diş macununun da ağız ve diş sağlığına olumlu ve olumsuz yönden etkilerini söyledi.

Eskiden uygulanan bir çok yöntemin yerine çağdaş ve yenilikçi yöntemlerin hızla geliştiğini belirten Yeni, ağız ve dış sağlığının tedavisi esnasında hijyenik ortamların tercih edilmesi gerektiğine dikkat çekti. Yeni, birçok hastalığı da sağlıksız bir ağız ve diş yapısının yol açacağını vurguladı.  Diş hekimi Yeni, sağlıklı bir gençlik için daha güzel gülüşler ve sağlıklı yaşam için ağız ve diş sağlığına özen gösterilmesi gerektiğini kaydetti.
 
AK Parti Adapazarı İlçe Başkanı Mustafa Ak ise, Halime Aykılıç Yeni'ye verdiği bilgilerden dolayı teşekkür ederek tüm Diş Hekimlerinin Ağız ve Diş Sağlığı Haftasını kutladı. Program İlçe Başkanı Mustafa Ak’ın, Halime Aykılıç Yeni'ye çiçek takdim etmesiyle son buldu.