AK Parti Sakarya Kadın Kolları başkanlığı, Anneler Günü nedeniyle kardeş il Zonguldak’ta bir program düzenledi. Karadeniz Ereğli’de gerçekleşen programa AK Parti Sakarya İl Kadın Kolları Başkanı Zehra Hatipoğlu ve yönetiminin yanı sıra, AK Parti Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, Zonguldak Milletvekili Faruk Çatıroğlu, AK Parti MKYK üyesi Sevda Tığ, AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Zonguldak Kadın Kolları Başkanı Züleyha Yazıcı Arıman, yöneticileri ve diğer AK Partililer katıldı.
Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program konuşmalarla devam etti. Program akışında yer alan Müminlerin annesi Hz. Hatice annemizin biyografisinin sunumu büyük beğeni kazandı.

Kdz. Ereğli’de düzenlenen Anneler Günü kutlama programında bir konuşma yapan AK Parti Sakarya İl Kadın Kolları Başkanı Zehra Hatipoğlu İnsanları tek gayesinin Allah’ın rızasını kazanmak olduğuna değindi. Hatipoğlu, “Biz insanlar olarak tek gayemiz Rabbimizin rızasını kazanarak, cennetini hak etmek ve ebedi olarak orada kalmaktır. Dinimizin bize öğrettiklerinden anladığımız kadarı ile cennet annelerimizin ayağının altındadır. Ve bizlerin cennete girebilmek için anne ve babamızın rızasını kazanmamız gerekmektedir” dedi.

İl Kadın Kolları Başkanı Hatipoğlu konuşmasında annelerimize gereken önem vermenin ve onları sevip saymanın faziletlerinden de bahsederek, “Anne rızasını almak, Hakk’ın rızasını kazandırır insana. Anneye olan hizmet, cennette Hz. Musa’ya komşu eder insanı. Ve anneye olan hürmet, Peygamber hırkasını giydirir insana. Tıpkı Veysel Karan-i hazretleri gibi” ifadelerini kullandı.


Hatipoğlu, AK Parti iktidarlarında anne ve kadına verilen önemi, annelere sağlanan kazanımları ve hükümetlerce verilen hakları da anımsatarak konuşmasını, “AK Partimiz demokrasinin, insan haklarının, adaletin ve kalkınmanın yegâne savunucusudur. AK Parti olarak annelerimiz için yapılan projelerimizden birkaçını bu özel günde sizlerle paylaşmak istiyorum, Engelli annelerine 5 yıl erken emeklilik hakkı, 3 çocuğu olan sigortalı annelerimize 6 yıl erken emeklilik hakkı verildi. Çalışan annelerimizin doğuma bağlı izin hakları güçlendirildi. Doğuma bağlı olarak ilk çocukta 2 ay, ikinci çocukta 4 ay, üç ve üzeri çocukta 6 ay yarı zamanlı çalışma hakkı tanındı. İktidara geldiğimiz günden bu yana annelere ithafen yürürlüğe girmiş pek çok proje partimiz tarafından sağlanmıştır” şeklinde sürdürdü.

Kadın Kolları Başkanı Hatipoğlu sözlerinin son kısmında kendilerini Zonguldak’ta misafir eden ev sahiplerine teşekkür ederek, “Bizleri güzide şehrimiz Zonguldak’ ta misafir eden kardeş ilimizin kıymetli AK Parti Zonguldak teşkilatına, Saygıdeğer Karadeniz Ereğli belediye başkanımıza, Partimizin Ereğli ilçe teşkilatının tüm kademelerine, kardeş şehrim siz değerli Zonguldaklı annelere, programın yapımında emeği geçen tüm kardeşlerime teşekkür ediyor, hepinizi saygı, sevgi ve hürmetle selamlıyorum. Allah’a emanet olun, Allah yar ve yardımcımız olsun” diyerek tamamladı.
Hatipoğlu’ndan sonra diğer protokol katılımcıları da birer konuşma yaparak salonu selamladılar.
Daha sonra ise Sakarya ve Zonguldak’ta anneler ile çekilen bir kısa film programa katılanların beğenisine sunuldu.
Program son olarak Sakarya ve Zonguldak’ta yılın annesi seçilenlere verilen ödül töreni ile sona erdi.