2016’nın ilk gününde, 1 Ocak Cuma sabahı yola çıkan Sakarya Gençlik Kolları’nın ilk durağı Erzurum oldu. Kafkasya Cephesi’ni daha iyi anlamak için Erzurum İl Gençlik Kolları eşliğinde Erzurum Tabyalarını ve Nene Hatun’un mezarını ziyaret eden Sakarya’nın AK Gençleri, Erzurum’daki ecdat yadigârı yapılar hakkında da bilgi aldı.

9,5 kilometrelik anma yürüyüşü

Erzurum’dan sonra Kars’a doğru yola çıkan Sakarya Gençlik Kolları’nın 9,5 kilometrelik yürüyüşüne, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da katıldı. Ellerinde Türk Bayrakları ve Sakarya İl Gençlik Kolları imzalı posterlerle yürüyen AK Gençlik, yürüyüş boyunca bölge halkının yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Sakaryalı gençlerin yanına gelen bir vatandaş; “Kars’ın merkezinden, bölgeden Sarıkamış’a gelmeye tenezzül etmeyen insanlar varken siz Sakarya’dan kalkıp buralara gelmişsiniz Allah sizden razı olsun” dedi.

AK Parti Sakarya İl Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Demir: “Harekâtın koşullarını yerinde görüp, bir nebze dahi da olsa ecdat ile hemhal olmak isteyen bir avuç AK Genç olarak Sarıkamış'a geldik. Bizler Sarıkamış Ruhu'nu anmak, daha iyi anlamak ve anlatmak için yola çıktık. Tarihi yerinde anmak ve yaşanan olaylardan ders çıkarmak, ‘vefakâr gençliğin fedakâr ecdadını unutmadığını’ göstermek için yaklaşık 10 kilometrelik bir yürüyüş gerçekleştirdik. Şehitlerimizi rahmetle, minnetle, dualarla andık” dedi.