Organizasyona Sakarya İl Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Demir, Dış İlişkiler Birim Başkanı Tarık Yıldırım, İl Gençlik Kolları Yönetim Kurulu üyeleri ve farklı ülkelerden gelen yabancı uyruklu misafir öğrenciler katıldı.

İl Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Demir konuşmasında "Biz kardeşliği ensar ve muhaciri birbirine kardeş ilan eden Peygamber efendimiz (s.a.v)'den öğrendik. Misafir öğrencilerde bizim kardeşlerimizdir. Bu birlik beraberlik ortamının oluşmasında en büyük payın sahibi kuşkusuz sayın Cumhurbaşkanımızdır. Zira İslam ülkelerinden gelen kardeşlerimizin bizim ülkemizi tercih etmesi Türkiye'nin misafirperverliğinin göstergesidir. Bu kardeşlerimiz bize ve halkımıza emanettir. Din kardeşlerimizin sorunları bizim sorunlarımızdır. Bir nebzede olsa sizlere yardım edebiliyor isek ne mutlu bizlere sizlerin sükûnet ortamında huzurlu bir şekilde eğitimlerinizi tamamlamanız ve sağlıklı bir ortamda yetişebilmeniz için her zaman yanınızdayız" dedi.

Gençlik Kolları Dış İlişkiler Başkanı Tarık Yıldırım ise, “Bu akşam burada Kardeşliğimizin devamını görmek birlik beraberlik içinde iftarımızı yapmak sizlerle hasbihal etmek için geldik. AK Parti Gençlik Kolları olarak sizlere kapılarımız her zaman açık, istediğiniz zaman bizlere ulaşabilir, dertlerinizi ve sıkıntılarınızı paylaşabilir, bizlere uğrayarak çayımızı ve kahvemizi içebilirsiniz” diye konuştu.

 
Yıldırım, Dış İlişkiler Başkanlığı olarak misafir öğrenci kardeşlerimizle her zaman omuz omuza birlik beraberlik içinde olmaya devam edeceklerini ve bundan sonrada birçok etkinlikte birlikte olacaklarını belirtirken katılan tüm misafirlere teşekkürlerini sundu.

Gelen misafir öğrencilerde, Türkiye’nin İslam ülkelerinin lideri konumunda olduğunu Recep Tayyip Erdoğan'a ülkelerinde büyük sevgi ve saygının olduğunu, kendilerinin de ülkeye gelirken buna itimat ederek geldiklerini Recep Tayyip Erdoğan'a büyük hayranlık ve saygı duyduklarını belirtip Türkiye’deki misafirperverlikten dolayı teşekkür edip minnettar olduklarının mesajını verdiler.