Ölüm Yürüyüşü hakkında bilgiler veren AK Parti Sakarya İl Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Demir, “Bugün vahşetten kurtulabilmek ümidiyle yollara düşüp açlık ve sefalet içerisinde günlerce yürüyen Boşnak kardeşlerimizin hali pür melallerini bir nebze olsun hissedebilmek ve Ölüm Yürüyüşü’ne katılmak için AK Parti Sakarya Gençlik Kolları olarak Bosna’ya yola çıkıyoruz. Hususen Srebrenica’yı, genel olarak ise Irak’ı, Suriye’yi, Afganistan’ı, Doğu Türkistan’ı, Mali’yi, Somali’yi ve daha nice mazlum ve mağdur coğrafyaları unutmadığımızı her an onlar ile beraber olduğumuzu gösterebilmek, İbrahim’e su taşıyan karınca misalince safımızı belli etmek için biz de harekete geçiyoruz. Srebrenica demek Suriye demektir. Srebrenica Demek Doğu Türkistan demektir. Bu şuur ve idrakin dışındaki tüm önermeler zulmün devamına sebep olacaktır” dedi. 

“Aliya’yı, soykırımı, kardeşlerimizi unutmuyoruz”

Daha dün gibi akıllardan silinmeyen katliamın asla unutulmamasını belirten Demir, “Srebrenica, üzerine çekilen filmleri, yazılan kitap ve şiirleri yalın ve acı gerçekliğiyle gölgede bırakmış, Tüm İslam alemi ve insanlığın her an bakarak tefekkür etmesi, ders çıkarması gereken; tuvali henüz kurumamış mavi bir tablo olarak karşımızda durmaktadır. Eli silahlı ve dilleri tutuk olan herkes bilmelidir ki zulüm asla ebedi değildir. Tarih Birleşmiş Milletleri, Hollanda Birliklerini ve üç maymunu başarıyla oynayan ülke ve yönetimleri asla unutmayacaktır. Aliya’yı, Soykırımı, Kardeşlerimizi Unutmuyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“Bosna’yı unutmayın, Bosna sizlere emanet”

Ölüm Yürüyüşüne katılanlar arasında bulunan AK Parti Sakarya İl Gençlik Kolları Üniversiteler Birimi Başkanı Bilal Bulut ise, "Bosnalı arkadaşlarımın Bosna’yı unutmayın, Bosna sizlere emanet sözlerinin ardından “ölüm yürüyüşüne katılmak istedim.  Burada katledilen insanların anılması için buradayız. AK Parti Sakarya İl Gençlik Kolları olarak selama, duaya, vefaya gidiyoruz” dedi.

“Srebrenitsa'da ne oldu?”

Sırp kasabı Mladic’in  “Büyük Sırp kutsal gününün öncesindeyiz. Bu şehri Sırp milletine armağan ediyoruz. Türklere karşı ayaklanmamızı hatırlayarak, Müslümanlardan intikam almanın zamanı geldi” şeklindeki açıklaması, gerçekleşen katliamın ne denli plan ve program çerçevesinde olduğunu ve kin ile belenen Osmanlı düşmanlığıyla dolu olduklarını ortaya koymuştu. Bu beyanın ardından başlayan süreçte,12–77 yaş arası erkek sivil Boşnak topluca katledildi. Kadınlar sistematik bir şekilde tecavüze maruz bırakılarak toplu infaz yerlerinde, yollarda, dağlarda katledilen Boşnak siviller sayıları tahmini 64 olan toplu mezarlara gömüldüler. Aradan 20 yıl geçmiş olmasına rağmen, sıcaklığını hala koruyan bu katliamı asla unutmadık, asla da unutmayacağız.