AK Parti Adapazarı İlçe Teşkilatı, Suriye’de 4 Yılı aşkın süredir yaşanan iç savaş sonucunda sınırlarımıza yakın bölgede bulunan ve Türkmen ağırlıklı olan ve son zamanlarda zor durum kalan Bayırbucak Bölgesine İHH aracılığıyla bir tır dolusu temel gıda maddesi olan 25 ton Un gönderdi.

25 ton un gönderildi

Konuyla ilgili konuşan AK Parti Adapazarı İlçe Başkanı Mustafa Ak, “Suriye’de gözlerimizin önünde bir dram yaşanırken dünya buna sessiz kalıyor. Türkiye, Suriyeli mültecileri kabul eden ülkeler arasında ilk sırada yer alıyor. Sınırlarımızın dibinde böylesine bir insanlık dramı yaşanırken devletimiz buna seyirci kalmayarak elinden geleni yapıyor. Bizde AK Parti Adapazarı İlçe teşkilatı olarak, yönetim kurulundaki arkadaşlarımız ve hayırseverlerin yardımıyla Suriye’deki Bayırcucak Türkmen kardeşlerimize bir tır dolusu un göndererek, onların yanında olmak istedik. Allah bir daha böyle acıları kimseye yaşatmasın, Suriye’deki iç savaşın, acı tablonun bir an önce son bulmasını rabbimden diliyorum. Sosyal işlerden Sorumlu Başkan Yardımcımız Ali Alemdar’a ve yönetim Kurulundaki arkadaşlarıma, destek veren herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.


İHH Sakarya Şube Başkanı Sabahattin Aydın, Sakarya’nın nüfusuna oranla diğer şehirlere göre küçük bir şehir olmasına rağmen Sakarya’dan 95. Yardım Tır’ını yola çıkardıklarını söyleyerek, “Sakaryalıların gönüllerin ne kadar zengin olduğunu biliyoruz. Allah sizlerden ve sizin gibilerden razı olsun” dedi. Yardım Tır’ı yapılan duaların ardından yola çıktı.