Türk Kızılayı Sakarya ve Erenler Şubesi’nin hayırsever vatandaşların destek ve katkıları ile babasız büyüyen kısa bir zaman önce ise elim bir kaza sonucu annesini kaybeden ve anneannesi ile birlikte yaşayan 12 yaşındaki Ahmet Eralan’ın sünnet olma hayalini şehir turunun da yer aldığı bir kutlama ile gerçekleştirdi.

Ahmet’in mutluluğu görülmeye değer
Sünnet kıyafetleri giydirilen Ahmet evin önündeki etkinlikten sonra mahalledeki diğer çocuklar ile birlikte balonlarla süslenmiş otomobillerle şehir turu attı. Kızılay yetkililerinin çeşitli hediyeler ile tebrik ettiği Ahmet’in mutluluğu görmeye değerdi. Mahallelerindeki bir sünnet çocuğunun fotoğraflarını görmesi ile çok etkilendiğini, o günden sonra sürekli hayalinin sünnet olmak olduğu belirten anneanne kendilerine bu mutluluğu yaşatan Türk Kızılay Sakarya ve Erenler Şubesi yetkililerine teşekkür etti.

“Çocuklar ağlamasın”
Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Türk Kızılay Erenler Şube Başkanı Ahmet Özgedik, yaptığı açıklamada, “Benimde adaşım olan Ahmet’in henüz daha 12 yaşında iken yaşamış olduğu durumları bize iletildiğinde açıkçası arkadaşlarımız ile birlikte çok etkilendik. Cemal Süreyya’nın, 'Ben isterim ki bulutlar ağlasın ama çocuklar ağlamasın, hiç biri öksüzlük yetimlik nedir duymasın' satırları aklımıza geldiğinde ise Kızılay Sakarya İl Başkanımız Zahit Tiryaki başta olmak üzere yönetim kurulu üyelerimiz, gönüllülerimiz ile birlikte ne yapabiliriz diye çalışma başlattık. Kendilerine her daim müteşekkir olduğumuz, bizlerden hiçbir zaman desteklerini esirgemeyen hayırseverlerimizin büyük destek ve katkılarıyla bu etkinliği gerçekleştirdik” diye konuştu.