Yenihaber Gazetesi’nde yer alan habere göre, Genel Yayın Müdürü Sezai Matur’un Ferizli Belediye Başkanı Ahmet Soğuk’la ilgili köşe yazısının yer aldığı gazeteleri, ilçede dağıtan gençlere Belediye Zabıtası müdahale etti. Gençler Başkan Ahmet Soğuk’un makam odasına götürüldü. Burada gençleri sorgulamaya çalışan Başkan Soğuk, gazeteleri kimin dağıttırdığını, kaç liraya dağıttıklarını sordurdu. Bu esnada gençlerin görüntüleri videoya alındı. Durumdan haberdar olan MHP’li Belediye Meclis üyesi Başkan Ahmet Soğuk’un odasına giderek gençleri dışarı çıkarttı ve Başkan Soğuk’a yaptıklarının hukuksuz olduğunu söyledi. Gençlerin, Başkan Soğuk ve zabıtalar hakkında suç duyurusunda bulunacağı belirtildi.
Yaşananlar üzerine Yenihaber Gazetesi muhabirleri konuyla ilgili Ahmet Soğuk’u aradı. Olayı doğrulayan Soğuk, “Gazetenin içine köşe yazısının fotokopisini de çekerek koymuşlar. Biz de merak ettik bunu kimin yaptırdığını. Onu öğrenmeye çalıştık” dedi.
Yenihaber Gazetesi Genel Yayın Müdürü Sezai Matur ise yaşananlarla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Ben yazımın çıktığı gün gazetenin Adapazarı’ndaki bayilerden toplu olarak alındığını duymuştum. Bunu başkan yaptırıyor diye düşündüm. Çünkü genelde yazılardan rahatsız olanlar toplu gazete alır ve okurun gazeteye ulaşmasını engeller. Bu kez başkaları almış ve ilçede insanların toplu olarak bulunduğu kahvehane tarzı yerlere dağıtmışlar. İşgüzar zabıta ekibi de dağıtan gençlere müdahale etmiş. Gençleri Başkan Soğuk’un odasına götürmüşler. İşin kötü tarafı Başkan Soğuk’un Zabıta’ya işgüzarlık yaptıkları için kızmak yerine gençleri sorgulamaya kalkması” diye konuştu.

İşte Yenihaber Gazetesi Genel Yayın Müdürü Sezai Matur o köşe yazısı;

Ahmet Soğuk kimlerden 500 dolar borç alabilir?
Ferizli Belediye Başkanı Ahmet Soğuk partisinin ilçe danışma meclisi toplantısında, dolan bozdurma kampanyasına katılmak için parası olmadığını ancak 500 dolar borç alıp bozduracağını söyledi.
Ondan önce de CHP eski İl Başkanı Vahit Serbes’in oğlu Serhat Serbes, kendisine ait döviz bürosunda bir buçuk milyon dolar bozdurduğunu (!) ilan etmişti.
Bunu haber yapan Vakit’e Odatv’nin verdiği cevabı okumanızı tavsiye ederim.
Serhat’ın bozdurduğunu ilan ettiği doların miktarına benim hayalim bile erişmez ama Ahmet Soğuk’a 500 dolar borç alabileceği yerler önerebilirim…
Örneğin Soğuk, Sakarya Nehri’nin başının belası, Anavatan Partisi’nin kumcu milletvekili Hamdi Eriş’ten borç para isteyebilir.
Nitekim 2003 yılında Ahmet Soğuk İl Genel Meclisi üyesiyken Hamdi Eriş’ten aldığı çeki, biz Adapazarı Gazetesi’ne haber yaptığımızda, Kocaali’de bir cami derneğine bağışladığını (!) öğrendik.
Çekten haberimiz de Eriş’in çekin fotokopisini fakslamasıyla olmuştu.
O faksın başlığı “İşte … belgesi” şeklindeydi ve biz de manşete o başlığı taşımıştık.
Soğuk bu haber sonrası yargılanmış ve beraat etmişti.
Sayın Soğuk geçmişteki hukukunuza (!) binaen Hamdi Eriş’ten 500 dolar borç isteyebilirsiniz.
Ferizli OSB’yi genişletme sözü verdiğiniz, OSB’nin genişleyeceği belirtilen tarlaları toplayan ve birlikte Fransalar’a gittiğiniz firmadan 500 dolar borç isteyebilirsiniz…
Cami alanı olan bir arazinin açılmasının ardından, o arazide inşa edilen binadan dükkan alan dünürünüzden borç isteyemezsiniz.
Çünkü o bir süre önce vefat etti.
Dükkan üzerindeyken vefat eden dünürünüze Allah rahmet eylesin.
Siz mirasçısı olan damadınızdan borç isteyin.
Damadınız demişken, hani hesabına gelen yüklü miktarda parayı “yanlışlıkla geldi” diyerek, parayı gönderenden bir kağıt alıp, parayı geri verdiğini söyleyen bu damadınızdı sanırım…
O’nda mutlaka size verecek 500 dolar mutlaka vardır.
Haa, bir de şoförünüz vardı.
Aynı damadınız gibi Onun hesabına da yanlışlıkla çok yüklü miktarda bir para yatırılmıştı.
O da aynı şekilde o kişiden “yanlışlıkla yatırdım” şeklinde bir kağıt almıştı.
Şoförünüzden de 500 dolar isteyebilirsiniz…
Onun da sizin bu isteğinizi geri çevireceğini sanmıyorum.
Şoförünüze ve damadınıza yanlışlıkla (!) para yatıran, birlikte Kıbrıs gezilerine gittiğiniz, sonradan yollarınızın ayrıldığı sevgili arkadaşınızdan da borç isteyebilirsiniz…
O da sizi kırmayacaktır.
Arkanızdan kulis yaparken önce birlikte kutsal topraklara gittiğiniz, ardından kızını işe aldığınız sevgili arkadaşınız, eski ilçe başkanından 500 dolar istemeyin.
Onun bugünlerde kimselere borç verecek hali yok.
Sizin bir de kardeşinizin damadı vardı.
Gebze’de asgari ücretle bir fabrikada çalışırken Ferizli’de üzerine kat karşılığı 48 daire inşa edilen bir araziye sahip olan o damat da sizi kırmayacaktır…
Emin olun 500 doları hemencecik size takdim edecektir.
Hani lise diploması aldığınız İstanbul’daki özel akşam lisesinin müdürünü de arayın.
Sanırım o da bozdurmanız için 500 dolar borç verebilecek güce sahiptir.
Tüm bunlardan sonuç alamazsanız, bir elemanınız vardı, ondan borç isteyebilirsiniz…
Hatırlamadınız mı?
Hatırlatayım…
Sözleşmeli olarak işe aldınız.
Memur yaptınız.
Belediye belediye gezdirdiniz.
Sonra yakın arkadaşınıza dava açtı.
O davaya konu olan bilgileri siz meclis toplantısında arkadaşınıza göstermiştiniz.
Şimdi bir başka ilçede çalışan o eleman, yol masraflarından dolayı sıkıntılı olabilir.
Ama emin olun sizin 500 dolar borç talebinizi geri çevirmez…
Bunca yılın hatırı vardır!..
Evet…
Sayın Soğuk…
Sizin 500 dolar borç bulmanız hiç zor değil…
Hadi bozdurun o 500 doları da, ekonomimiz rahatlasın…