Sabahın erken saatlerinde SESOB hizmet binasına gelmeye başlayan birliğe bağlı faaliyet gösteren meslek odalarının başkan ve yöneticileri, SESOB Başkanı Hasan Alişan tarafından karşılandı. Birlik binasında toplanan başkan ve yöneticiler Büyükşehir Belediyesi tarafından tahsis edilen belediye otobüsleri ile birlikte Kent Meydanı'na hareket etti. SESOB Başkanı Hasan Alişan, Sakarya Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Ahmet Akdardağan ve Sakarya Sebze ve Meyveciler Odası Başkanı Muzaffer Kabacan ile birlikte Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından SESOB Eğitim Salonu'nda ki programa geçildi.
Program Ahilik Sistemini anlatan slayt gösterisi ile başladı. Buradaki programa; Vali Yardımcısı Bekir Dınkırcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, CHP İl Başkanı Ayça Taşkent, Ticaret Borsası Başkanı Cevdet Mete, SATSO Başkanvekili Emrullah Terzioğlu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mutlu Işıksu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Yorulmaz, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Özcan Keskin, İş-kur İl Müdürü Tekin Kaya'nın yanında çok sayıda davetli katıldı.

“Dünyaya hızla yayılıyor”
Programın açılış konuşmasını yapan SESOB Başkanı Hasan Alişan, Ahilik Kültürü'nün önemine değindi. Alişan, bu yıl dokuzuncusunu düzenlenen Ahilik Kültürü Haftası etkinliğinin birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde geçirmesi temennisinde bulundu.

Onur belgeleri verildi
Konuşmaların ardından yılın başarılı esnaf ve sanatkarlarına onur belgeleri programa katılan protokol tarafından verildi.

Onur Belgesi alan esnaf ve sanatkarların isimleri şöyle:
Akyazı: Osman Baylan, Mehmet Tonyalı, Fırat Yalçın, Nuri Konakçı
Alifuatpaşa: Şenol Yüksel, Nurettin Besen, Ömer Alkan
Ferizli: Tayyar Paşalı, Vahit Karadeniz, Mahmut Zengin
Geyve: Adem Kılıç, Asım Taş, Bayram Turan
Hendek: İsmail Eliyorgun, Ahmet Zeki Saraç, Sadi İşeri, Behçet Torun
Karapürçek: Muhammet Çakırbaş, Ali Sert
Karasu: Cihan Altunkaya, Metin Öztürk, Hasan Eminoğlu
Kaynarca: Sami Deniz, Aziz Çelebi, Orhan Hazer
Kocaali: Mustafa Alemdar, Nihat İlkiz
Sapanca: Zekeriya Yılmazer, Rahmi Akbaş, Ahmet Sayın
Pamukova: Halil Özkan, Ziya Çamoğlu
Söğütlü: Mehmet Altındiş
Taraklı: Gülay Yanık, Necati Çiydem, Ayşe Kömürcü
Minibüsçüler Odası'ndan Erkan Turan ve Marangoz Seyfettin Çakırsoy
Program, Adapazarı Mesleki Eğitim Merkezi öğrencilerinin ustalık ve kalfalık belgelerinin dağıtımı ile devam etti.

Yılın ahisi Yaman
Programın sonunda ise Yılın Ahisi seçilen Sakarya Şekerciler ve Pastacılar Odası Başkanı Halil Yaman için ŞED Kuşatma Töreni yapıldı. Vali Yardımcısı Bekir Dınkırcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ve SESOB Başkanı Hasan Alişan, yılın Ahisi Halil Yaman'a kaftan giydirilerek plaketi verildi.

Ahilik plavı dağıtıldı
ŞED Kuşatma töreninin ardından tüm katılımcılara Ahilik Pilavı ikramında bulunuldu. Ahilik Pilavı kazanlarının başına geçen Vali Yardımcısı Bekir Dınkırcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, SESOB Başkanı Hasan Alişan ve yılın Ahisi Halil Yaman birlikte dağıttı.