Derneğin bünyesinde bulunan liseli gençler geçtiğimiz gün yaptıkları İstanbul gezisi ile tarih şuurlarını tazeleyerek eğlenceli ve eğitici bir programa dahil oldular. Günün erken saatlerinde Eyüp Sultan Camii’nde kılınan sabah namazı ile başlayan program, sırasıyla Topkapı Sarayı, Ayasofya Camii, Sultanahmet Meydanı ve Panorama 1453 ziyaretleri ile devam etti.

Gezinin dikkat çeken kısmı ise Milli Görüş lideri ve 54. Hükümetin Başbakanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hoca’nın kabrini ziyareti oldu. Gezinin sonunda yapılan ziyaret ile ilgili konuşan Adapazarı ilçesi liseler komisyon başkanı Celal Aydın, Erbakan Hoca’dan ve davasından bahsederek liseli gençlere duygu dolu anlar yaşattı. Erbakan Hoca’daki sabrın, tevekkülün ve azmin tüm gençlere örnek olması gerektiğini kaydeden Aydın, “Erbakan Hocamız aramızdan 6 yıl önce ayrıldı. Fakat Erbakan Hocamızın fikirlerini sahiplenen, davasına sahip çıkan yüzlerce genç bugün Anadolu Gençlik Derneği’nin bünyesindedir. Bunun için Rabbimize hamd ediyoruz” diyerek gençlere moral verdi.

Yoğun bir program geçiren Anadolu Gençlik Derneği teşkilat mensupları, gezilerini tamamlayarak akşam saatlerinde Adapazarı’na geri döndü.