Anadolu Gençlik Derneği, Türkiye’de genelinde yapılacak olan yarışma için Sakarya’da tüm lise, imam-hatip lisesi ve ortaokullarda 17 Aralık 2016 tarihinde siyer-i nebi yarışması düzenleneceğini duyurdu.

Konuyla ilgili açıklama yapan AGD Siyer-i Nebi Komisyon Başkanı Ali Ahmet Çelik, ayrıntılı bilgi almak isteyenlerin ve başvuruların http://www.efendimizinizinde.com/  internet sitesinden yararlanabileceğini belirtti.

Çelik, “Gençliğimizin türlü oyunlar ve organizasyonlarla batının bataklığına çekildiği, ahlak ve maneviyatın yok edilmeye çalışıldığı günümüz zamanında, âlemlere rahmet olarak gönderilen, gönlümüzün sultanı rehberimiz ve efendimiz Muhammed Mustafa (sav)’i tanımak, tanıtmak amacıyla Sakarya’mızdaki tüm lise, imam-hatip lise ve ortaokullarda ‘’Siyer-i Nebi Yarışması’’ çalışmamızın başlangıcını vermiş bulunmaktayız. Şu bir gerçektir ki gençliğimiz, birçoğu aldatma, yalan ve ahlaksız temalı dizilerle, toplumun öncüsü gibi lanse edilen insanların gayri ahlaki davranış ve sözleriyle devasa bir kuşatmanın ortasındadır. Artık 2-3 yaşında çocukların dahi kullandığı, kullandırıldığı cep telefonlarında her yaştan insanı maddi-manevi zarara uğratacak tuzaklar bulunmaktadır. Böylesine büyük ve etkili zehirlerin genç neslimize zararını önlemede yapılması gereken en etkili ve geçerli çözüm gençlerimizi peygamber efendimizin (sav)  ahlakı ile ahlaklandırmak, O’nun bizlere öğrettiği güzelliklerin, iyiliklerin, davranışların hayatlarında kendilerine rehber edinmelerini sağlamaktır. Çünkü bizler biliyoruz ki dünyayı güzellik kurtaracaktır ve bir insanı sevmekle başlayacak her şey sorunlar sevginin teminatı peygamber efendimizin (sav) izinde gitmek ile çözülecektir. Her yönüyle imtihana tabi tutulduğumuz bu dünya hayatında Rabbimizin bizlere rehber edinmemizi istediği Rasulallahı örnek almak ve bunu hayatımızın en önemli vazifesi olarak görmek kurtuluşumuzun tek reçetesidir.

Bizler Anadolu Gençlik Derneği olarak cennet ülkemizin her bir yanında ve Sakarya’mızda Peygamberimizin hayatını konu alan siyer-i nebi yarışması düzenlemekteyiz. Bu yarışma vesilesi ile geleceğimizin teminatı gençlerimize, Peygamberimizin temiz ahlak reçetesini uygulamak amacındayız. Tüm halkımıza ilanen duyurur ve bu hususta hassasiyet göstermelerini rica ederiz” dedi.