AGDAŞ, hava sıcaklıklarındaki düşüşle birlikte hem emniyet hem de doğalgazın tasarrufu için kombi, şofben ve soba gibi yakıcı cihaz bakımlarının yaptırılması konusunda tavsiyede bulundu. Yapılan açıklamada zamanla tozlanma, kirlenme vb. nedenlerle kombi şofben ve soba gibi yanıcı cihazların çalışma sisteminin olumsuz etkilendiğini bu sebeple bakımlarının yaptırılmasının kombinin ömrü ve daha sağlıklı çalışması açısından önemli olduğu aktarıldı. Yine aynı şekilde yakıt cihazlarının bağlı olduğu bacaların bakımlarının da yılda bir kez yetkili baca temizleme firmalarına temizlettirilmesi hatırlatıldı.
 
“Doğalgaz tesisatına izinsiz müdahale edilmemeli”
Cihaz yeri değişikliği, boru tesisatının değişikliklerin abonenin kendi inisiyatifiyle yapılmamasını, AGDAŞ’a bildirilerek yetkili firmalar aracılığıyla yapılması gerektiğine vurgu yapıldı. İzinsiz ve yetkisiz kişilerce yapılan değişiklerin istenmeyen sonuçlar doğurabileceği hatırlatıldı.
 
“Menfezleri asla kapatmayın”
Yapılan açıklamada en sık tekrarlanan hatanın havalandırma menfezlerinin kapatılması olduğu söylendi. Doğalgazın havadan daha hafif ve kuru bir gaz olduğunu kaçak olduğunda havaya yükseldiğini ve menfezlerden dışarıya çıktığını, menfezlerinin kapalı olması durumunda ise gazın içerde birikerek büyük bir tehlike oluşturduğu aktarıldı.
Gaz kaçağına dikkat
Gaz kaçağı olduğunda aşağıdaki uyarıların dikkate alınarak Doğalgaz Acil 187 hattının aranması konusunda uyarıda bulunarak doğalgaz Acil ekiplerinin 7/24 göreve hazır oldukları belirtildi.
  1.  Lamaları ve diğer elektrikli cihazları açmayınız, kapatmayınız ve fişten çekmeyiniz.
  2. Kapı ve pencereleri açarak ortamı havalandırınız.
  3. Doğalgaz ile çalışan cihazlarınızın ve sayacınızın vanasını kapatınız.
  4. Kapı zilini kullanmayınız ve kullandırtmayınız.
  5. Kaçak bulunan yerde telefon kullanmayınız. Telefonlar kıvılcım oluşmasına sebep olabilir.
  6. Gaz kokusu olan yerden herkesin uzaklaşmasını sağlayınız.
  7. Uygun bir yerden AGDAŞ Doğal Gaz Acil 187 hattını arayınız.
  8. Tesisata kesinlikle müdahale etmeyiniz ve yetkililerin gelmesini bekleyiniz.