Şehrin birçok noktasına doğalgaz ulaştıran AGDAŞ, hatlarının güvenliği için Hafriyatçılar Birliği Yönetimi ile doğalgaz hat hasarı olmaması için alınabilecek önlemler hakkında bir toplantı düzenledi. AGDAŞ binasında yapılan toplantıya AGDAŞ Genel Müdür Yardımcısı Gürsel Yağan, AGDAŞ Teknik işler Bölüm Müdürleri, Hafriyatçılar Birliği Başkanı Erol Kılıç ve Başkan Yardımcıları katıldı. Yapılan görüşmede Sakarya’nın büyümesine paralel olarak inşaat ve alt yapı çalışmaları hızlı bir şekilde sürdüğü, bununda beraberinde doğalgaz hatlarına zarar gelme ihtimalinin artırdığı belirtildi. Daha önce Çorum ve Samsun’da yaşanan doğalgaz hat hasarı kaynaklı gaz kesintilerinin Sakarya’da yaşanmaması için çalışmaların devam ettiği aktarılırken bu kapsamda alt yapı için önemli STK’lardan olan Hafriyatçılar Birliği ile karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

Hafriyatçılar Birliği Başkanı Erol Kılıç düzenlenen toplantı sonrası açıklamalarda bulundu. Kılıç; “Kazı çalışmalarına ilgili belediyeden aldığımız yapı ruhsatı izni ile başlıyoruz. Bundan sonra kazılara başlamadan önce AGDAŞ ve ilgili alt yapı kuruluşları ile iletişime geçeceğiz” dedi. Bayraktar, diğer bir sorununda daha önce kazı yapan kuruluşların kapatma işlemi sırasında bölgede doğal gaz olduğunu belirten sarı kum ve ikaz bandına dikkat etmeden hatları kapattığını, bununda sonraki kazılar için büyük risk olduğunu belirtti. AGDAŞ’ın kendilerine ilettiği talepleri geniş kapsamlı bir toplantı düzenleyerek üyeleri ile paylaşacaklarını aktardı.

AGDAŞ’ın doğalgaz bulunan tüm sokaklara uyarı tabelası koyduğunu ve yüksek basınç hatlarında sarı plakalarla ile işaretlendiği paylaşıldı. Özellikle sarı plakalı yüksek basınçlı hatların olduğu alanlarda AGDAŞ’tan izin alınmadan kazı yapılmaması gerektiği belirtildi. Oluşabilecek hat hasarlarının önüne geçmek için eğitim dokümanı hazırlayarak Hafriyatçılar Birliği üyeleri ile paylaşacakları aktarıldı. Tehlikeli bir durumla karşı karşıya kalındığında mutlaka Doğalgaz Acil 187 Hattı’nın aranması gerektiği hatırlatıldı.