Tatbikatların amacının kaza, doğal afet veya farklı sebepler sonucu ortaya çıkabilecek olumsuz durumlara karşı insanların ve çevrenin zarar görmesini önlemek olduğu ifade edildi. AGDAŞ, tatbikatlarını biri planlı diğeri plansız olmak üzere her yıl iki defa tüm ilçelerdeki Doğal Gaz Acil 187 Ekipleri ile gerçekleştirdiği aktarıldı. Doğal Gaz Acil 187 ihbar hattına çağrı geldikten sonra 15 dakika içinde olay yerine gitme zorunluluğu olan ekipler olay yerine ortalama 7-8 dakikada ulaştığı ve tatbikatların başarılı bir şekilde tamamladığı bilgisi verildi.
 
AGDAŞ İşletme Müdürü Aziz Ümit Karataş, “Tatbikatlarımızı her yıl iki defa biri planlı diğeri plansız olarak tüm ilçelerdeki Acil Ekipler ile gerçekleştirmekteyiz. Buradaki amacımız yalnızca operatörlerimizin eksikliklerini tamamlamak değil iletişim sorunlarımızı, trafik problemlerimi ya da oluşabilecek terör saldırılarına karşı her daim hazır kıta olduğumuzu göstermektir.” dedi. İşletme Müdürü, “İşletme Uzmanı, Acil Ekipler Uzmanı, İSG Uzmanı, Mekanik Bakım Sorumlusu ve İşletme Operatörleri ile tatbikatlarımızı tüm ciddiyetimizle ve sorumluluk bilinciyle gerçekleştirerek şehrimize kesintisiz ve güvenli gaz arzını sağlamaktan gurur duyuyoruz” dedi.


 
Yapılan açıklamada AGDAŞ olarak amaçlarının Sakarya halkına güvenilir doğal gaz ulaştırmak olduğunu ve üzücü olayların yaşanmaması için bu tatbikatlara büyük önem verdiklerini belirtildi ve Acil187 ekiplerinin 7/24 hazır olduğu belirtildi. Müşterilerin gaz kokusu aldıklarında müdahalede bulunmayarak Doğal Gaz Acil 187 hattını aramaları konusunda uyarıda bulundu.
 
Sakarya’daki tüm KYK yurtlarına kontrol
Doğal gaz acil 187 ekipleri tarafından geçen ay Adana’nın Aladağ ilçesinde yaşadığımız yurt yangını sonrasında önlem amacıyla Sakarya KYK İl Müdürlüğüne bağlı 16 öğrenci yurdunda doğal gaz ve karbon monoksit kaçağı  kontrolü gerçekleştirildi. Yapılan kontroller tutanak altına alındığı ve herhangi bir kaçak tespit edilmediği bilgisi verildi.