Özellikle gönüllülerin güçlerine güç kattığını belirten İl Müdürü Kaşkaş, bugün ve hafta boyunca yapılacak etkinlikler hakkında Vali Balkanlıoğlu’na bilgiler verdi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dilen getiren Vali Balkanlıoğlu, “Ne yazık ki, başımıza gelen felaketleri çabuk unutuyoruz. Burası deprem bölgesi olmasına rağmen insanlarımıza bıraksak gökdelenler yapacaklar, ancak burada binalar 3 kat ile sınırlandırılmış, bu da gelecekte bir deprem yaşarsak daha az hasar göreceğiz anlamına geliyor. İnşallah bir daha böylesi felaketleri yaşamayız, ama her türlü felakete de hazır olmamız lazım. Nasıl öldükten sonra sorgu-sual edileceğimiz ahirete hazır olmamız gerekiyor ise, burada da hiç deprem olmayacakmış gibi rahat ve huzurlu, yarın deprem olacakmış gibi de her şeye hazırlıklı olmamız lazım. Rahmetli Ahmet Mete Işıkara, hakikaten doğru bir söz etmiş. Siz çalışanların gönüllülerle sürekli eğitimli, hazır olmanız, deprem öncesi ne yapılacağına dair planlar ve hazırlıkların yapılması, bunların planlanması, tatbikatı, bütün sorumlu ve yetkililerin görevinin bilincinde olması çok önemli bir detay.

Televizyonlarda görüyoruz; Japonya’da bir deprem oluyor, çocuklar anında sıraların altına girip hepsi bir pozisyon alıyor ve küçülüyor, Ana Sınıfı öğrencileri bile her şeye hazırlıklı yetiştiriliyor. Bizim de bu deprem bilincini, çocuklardan büyüklere kadar iyi anlatmamız ve felaket olmadan tüm yapılacakları hazır halde tutmamız gerekiyor.

17 Ağustos depreminde elimizde doğru dürüst ekipman ya da afet bilinci gibi bir şey yoktu. Sonradan bir gönüllü kuruluş meşhur oldu mesela. İnsanlar Erzurum’dan, Kars’tan gelerek yakınlarını kendileri çıkarmaya çalıştı, ama bilinçsiz kurtarma faaliyetiyle de insanları toprağa gömdüler, bu anlamda en önemlisi de bilinçli arama-kurtarma faaliyetlerini öğrenmemiz gerekiyor” dedi.

AFAD İl Müdürlüğümüzde güçlü, kuvvetli bir ekip ve onlarla beraber hareket eden bazı gönüllülerin var olmasının önemine değinen Vali Balkanlıoğlu, teşkilat çalışanlarına görevlerinde başarılar diledi.