1 Eylül itibariyle başlayan adli yıl açılışı için Valilik Kampüsünde bir araya gelen Avukatlar, Atatürk Anıtına çelenk bıraktılar.

Her yıl Demokrasi Meydanında düzenlenen tören, bu yıl tören alanında yapılan çalışmalar nedeniyle Valilik Kampüsünde gerçekleştirildi.

Tören merasiminin ardından bir konuşma yapan Baro Başkanı Av. Zafer Kazan yine hukuk, demokrasi ve adalet vurgusu yaptı.

Daha önce Ekim ayında yapılacak Baro seçimlerinde aday olmayacağını açıklayan Başkan Kazan, “Gelecek dönemde de isterim ve arzu ederim ki Baromuz yine hukuk diyecek, adalet diyecek, savunma hakkı diyecek ve belki söylemeyi eksik bıraktığımız şeyleri daha güçlü bir şekilde söyleyecek ve hiçbir şekilde şahsi menfaat peşinde koşmayacak Başkan ve Yöneticilere sahip olsun” dedi.

Başkanlık yaptığı 4 yıl süresince hukuka, adalete, demokrasiye, insan haklarına, doğaya, çevreye ve şehre dair çok şey söylediklerini ifade eden Başkan Kazan “tarihe not düşüyoruz” dedi.

“Herşeye yeniden başlayalım”

Kazan, “Yargının yürütmeye bağımlı hale getirildiği, Baroların artık bir siyasi parti genel başkanına bağlı olan DDK Grup Başkanına bağlandığı, Yargıçların cübbesinde düğme aramaya başladığı, gerçek manada Avukata ‘Avukat’, Hakime ‘Hakim’ demekte zorlandığımız,

Ay’ın karanlık yüzü gibi hukuksuzluk içinde kaldığımız bir düzende,

Resmi Adli Yıl Açılış Törenleri ve bu vesile ile hukuk devletine, demokrasiye ilişkin söylemler artık inandırıcı olmaktan çıkmıştır. Gelin yeniden başlayalım her şeye, 95 yıl önce yanmaya başlayan bir mum ışığı gibi yeniden başlayalım! Birbirimize saygı duyalım, adil ve hakkaniyetli olalım. Din, dil, mezhep demeden yardımlaşalım, komşuluk yapalım, unuttuğumuz sevmeyi ve sevilmeyi yeniden öğrenelim, çocuklarımıza öğretelim, önce doğayı ve hayvanları sevmeyi öğretelim. Zira doğayı ve hayvanları seven bir nesil iyi bir insan olacaktır. Hukuka ve insanlara saygı ile yaklaşacaktır” diye konuştu.