FETÖ'nün 15 Temmuz darbe teşebbüsünde Akıncı Hava Üssünde yakalanan Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Adil Öksüz, çıkarıldığı mahkemece serbest bırakılmasının ardından sırra kadem bastı. Uzun süredir aranan Öksüz'ün bir an önce yakalanmasını isteyen vatandaşlar, sorgulandıktan sonra da idam edilmesini istedi.

"Bulununca asılmasını istiyoruz"
Darbenin kara kutusu olarak bilinen Adil Öksüz’ün bir an önce bulunup asılmasını istediğini belirten Mehmet Atmaca isimli vatandaş, "Adil Öksüz vatan haininin tekidir. Bulununca asılmasını istiyoruz. Sadece Adil Öksüz değil, bütün vatan hainlerinin asılmasından yanayız. Hiç umurumuzda değildir. Vatana ihanet ediyorsan hiçbir şekilde bu ülkede yaşama hakkın yok. Ekmeğini yediğin, suyunu içtiğin vatana ihanet edemezsin" dedi.
Asım Atmaca isimli vatandaş ise "At izi it izine karışmış. Ama devletimiz büyük bir devlet. Devletimiz sonuna kadar gider bu hain kişileri bulur ve adalete teslim eder. Temennimiz böyle olayların bir daha olmamasıdır" diye konuştu.

"Paralel örgüte mensup herkes idam edilsin"
Sadece Adil Öksüz’ün değil bu yapıya mensup herkesin idam edilmesini isteyen Ali Çolak, "Adil Öksüz gerçek bir vatan hainidir. Yakalandıktan sonra konuşturulmasını, ardından direkt idam edilmesi gereken insanların başında gelenlerdendir. Adil Öksüz ile birlikte paralel örgüte mensup darbecilerin hepsinin idam edilmesinden yanayım ve destekliyorum. Tek anlamadığım bu adam yakalandıktan sonra nasıl serbest bırakılıyor" ifadelerini kaydetti. Vatana ihanet eden herkesin cezasını çekmesi gerektiğini belirten Yunus Kara, "Darbeye teşebbüs eden Adil Öksüz’ün bir an önce yakalanmasını ve cezasını çekmesini istiyoruz. Söylenecek söz bulunmuyor bunun için. Bir insan vatanına ihanet eden, Rabbine, dinine ihanet etmiştir. Onun için cezasını çekmesini talep ediyoruz" ifadelerini kullandı.