Uğur Selman isimli vatandaş, Mithatpaşa Mahallesinde ADARAY’ın geçtiği güzergahın hemen yanında bulunan arazisine tel örgü ve direk dikildiğini belirterek, bugüne kadar uzlaşmaya yanaşmayan Sakarya Büyükşehir Belediyesi’ne tepki gösterdi.

Elindeki imar planlarına göre ADARAY’ın tel örgü ve direklerinin kendi arazisinde bulunduğunu belirten Uğur Selman, daha önce defalarca Büyükşehir Belediyesi ile irtibata geçtiğini ve konuyu ilettiğini ancak ilgilenen çıkmadığını söyledi. Bunun üzerine Uğur Selman, tel örgüleri söktürmek için harekete geçti. Tel örgülerin söküldüğü haberini alan Büyükşehir Belediyesi ise bir ekip göndererek yeniden ölçüm yaptırdı ve Selman’ın haklı olduğunu gördü.

Bunun üzerine ise Selman, kepçe ile tel örgüleri söktürerek, arazinin kendisine ait olan kısımlarını kazdırarak işaretledi.
Uğur Selman ile Levent Sağlam, büyükşehir belediyesi ile uzlaşmak istediklerini ancak bunun bugüne kadar mümkün olmadığını belirterek, “Biz tel örgüleri ve direkleri söktüğümüzde ADARAY buradan geçemez. Geçerse de büyük sıkıntı yaşar. Şimdi belediye yetkilileri bizimle görüşmeyi kabul etti. Yeniden yapılan ölçümde de haklı olduğumuz ortaya çıktı. Uzlaşarak, hakkımızın verilmesini istiyoruz” dediler.
Büyükşehir yetkililerinin, sorunun çözümü için Uğur Selman ile bir araya gelecekleri öğrenildi. / Tuğrul GÜMÜŞEL