Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Şehir İçi Raylı Sistem Uygulaması’na (ADARAY) ilgi her geçen gün artıyor. Yolcu sayısındaki artışa bağlı olarak seferlerde düzenlemelerin yapıldığını açıklayan Ulaşım Dairesi Başkanı İsmail Yolcu, “Günlük taşıdığımız yolcu sayısı, iş günleri iki bini aştı. Bu duruma bağlı olarak saatte bir olan seferler, 40 dakikada bire düşürüldü” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen şehir içi raylı sistem uygulamasına (ADARAY), vatandaşların ilgisi her geçen gün artıyor. Bu ilgiyi karşılamak üzere seferlerde değişiklik yapıldığını duyuran Ulaşım Dairesi Başkanı İsmail Yolcu, “ADARAY seferleri ile taşıdığımız yolcu sayısında her geçen gün artış söz konusu. Günlük taşıdığımız yolcu sayısı, iş günleri iki bini aştı. Vatandaşlarımızdan gelen talepler ve yolcu sayısındaki artış nedeniyle ADARAY’ın seferlerine başlama saati ve sefer sayısı yeniden düzenlendi. Bu duruma bağlı olarak saatte bir olan seferler, 40 dakikada bire düşürüldü” diye konuştu.

Adapazarı’ndan ilk sefer 6.30’da

ADARAY’a artan talebi karşılamak üzere seferlerde yapılan değişiklikler hakkında da açıklamalarda bulunan Yolcu, “Daha önce Adapazarı’ndan ilk sefer saat 7.00’da başlıyor ve günde 15 sefer yapılıyordu. Uyguladığımız yeni düzenleme ile Adapazarı’ndan hareket saati 6.30’a alındı ve sefer sayısı 40 dakikada bir olmak üzere 21’e çıkarıldı. Talep yoğunluğuna bakılarak Arifiye’den son hareket saatinin 21.30’da kalmasına karar verildi. Yaptığımız değişiklikler Büyükşehir Belediyesi resmi internet sayfası üzerinden ve duraklarımızda vatandaşlarımıza duyurulmaktadır. Akıllı kart (KART 54) uygulamasının geçerli olduğu; kaliteli, ekonomik ve üst düzeyde konforlu yolculuk etme imkanı sunan ADARAY’ın taşıdığı yolcu sayısının daha da artmasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.