/ÖZEL HABER
Hatırlanacağı üzere, Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin, tren raylarını izinsiz olarak arazisinden geçirdiğini belirten Uğur Selman, rayların kenarındaki tel örgüleri söktürmüştü. Bunun ardından TCDD yetkilileri bölgeye giderek inceleme yapmış ve ADARAY seferlerinin yapılmasını sakıncalı bulmuştu.
Arazi sahibi ile Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin anlaşması için tanınan sürenin de sona ermesinin ardından herhangi bir gelişme yaşanmayınca, TCDD’nin kararı ile ADARAY seferleri 21 Kasım tarihinde durdurulmuştu.
45 gündür çalışmayan ADARAY için Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu devreye girdi. Arazi sahibi Uğur Selman ile görüşen Başkan Karakullukçu, özellikle engelli vatandaşların ulaşımda büyük sıkıntı yaşadıklarını dile getirdi. Bu görüşmenin ardından Büyükşehir Belediyesi yetkilileri de Selman'la görüşerek rayların kenarlarına dolgu yapmaya başladı. TCDD 1. Bölge Şube Müdür Yardımcısı Nihat Arslan da dolgu çalışmalarını yerinde inceledi.  Dolgu çalışmalarının tamamlanmasının ardından ADARAY seferlerinin Cuma gününden itibaren yeniden başlayacağı öğrenildi.
Öte yandan, arazi sahibi Uğur Selman ile Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin de, kalıcı bir çözüm için anlaşmaya varması bekleniyor. / Tuğrul GÜMÜŞEL