Adapazarı Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü tarafından Sakarya Güzel Sanatlar Derneği (SAGÜSAD) katkılarıyla her yıl geleneksel olarak düzenlenen “Salgın Günlerinde Hayat” temalı fotoğraf yarışmasına başvurular başladı. Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınının Adapazarı ilçe sınırları içerisindeki etkileri fotoğraf yarışmasına konu olacak. Fotoğraflar dijital çekilmiş renkli veya siyah-beyaz formatta sisteme yüklenebilecek. Katılımcılar, en fazla 5 fotoğrafla yarışmaya katılım gösterebilecek. Drone çekimleri değerlendirmeye alınmayacak.  Fotoğrafların ilçe sınırları içerisinde çekilmiş ve daha önce hiçbir yarışmada ödül ve sergileme almamış olması dikkate alınacak. Farklı bir yarışmaya katılımı tespit edilen ödül ve sergileme alan fotoğraflar yarışma dışı bırakılacak. 

Başvurular online alınacak
Yarışmaya katılımlar online olarak gerçekleşecek. Fotoğraflar en geç 25 Aralık 2020 Cuma günü 23.55’e kadar “fotografyarismasi.adapazari.bel.tr” adresine kayıt olarak yüklenebilecek. Fotoğraflar jpg/jpeg formatında 300 dp ve dosya büyüklüğü 3 MB – 4.99 değerleri aralığında olacak. Katılımcılar sisteme yüklemiş oldukları her fotoğrafı isimlendirmekle yükümlüdürler.

Sonuçlar 30 Aralık’ta
25 Aralık 2020 tarihinde son bulacak yarışmada fotoğraflar, 5 kişiden oluşan seçici kurul tarafından değerlendirmeye alınacak. Sonuçlar 30 Aralık 2020 tarihinde adapazari.bel.tr üzerinden açıklanacak. Yarışma sonunda birinciye 3 bin TL, ikinciye 2 bin 500 TL, üçüncüye 2 bin TL, üç kişilik mansiyon ödüllerine 1000’er lira ödül verilecek. Sergilemeye değer görülen fotoğraflar için ise 150 TL ödül verilecek.