AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Musa Zor ile birlikte Sakarya Mahallesi Hamam Sokak’ta bulunan Tarihi Millet Hamamı’nda incelemelerde bulunarak çalışmalar hakkında Başkan Işıksu’dan bilgi aldı.

Yavuz’dan Işıksu’ya teşekkür
Klasik Osmanlı hamamlarının tüm özelliklerini yansıtan ve 18. yüzyılda inşaa edildiği tahmin edilen tarihi hamamın, şehir insanının kullanımına sunulmasının oldukça önemli olduğunu vurgulayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, “Kültür ve Tabiat Varlıklarını Korumu Kurulu tarafından 1990 yılında korunması gerekli kültür varlığı olarak tescil edilen yapı, Adapazarı Belediye Başkanımız Sn. Mutlu Işıksu’nun gayretleri ve çalışmaları ile gün yüzüne çıkacak. Mutlu Başkanımıza istekli çalışması için teşekkür ediyoruz. Biz de süreci takip edip destek vereceğiz. Hayırlı olsun” diye konuştu.

Aslına uygun restorasyon
Tarihi yapının Adapazarı’nın kültür yaşamına yeniden kazandıracaklarından duydukları heyecanı paylaşan Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu, “Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren Adapazarı’mızın şehir yaşamının, kültür yaşamının daha da canlı olması ve değerlerinin ortaya çıkarılması noktasında çalışmalarımız oluyor. Saygıdeğer Genel Başkan Yardımcımız ve değerli Milletvekillerimizin destekleri bizleri mutlu etmiştir. Çok teşekkür ediyoruz. Heyecanlıyız. Adapazarı’mızın tarihine saygımızla Millet Hamamı’nı aslına uygun restore ederek şehrimizin kültür sanat yaşamına hediye etmek istiyoruz. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız nezdinde İl Müdürümüz Musa Zor’a da destekleri için teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Mimari özellikleri dikkat çekiyor
Tarihi Millet Hamamı, Sakarya Mahallesi, İnönü Caddesi, Hamam Sokak’ta bin 65 m²’lik arazi üzerinde bulunuyor. Tarihi Yapının da içinde bulunduğu 544,88m²’lik kısım Adapazarı Belediyesi’ne tahsisli iken kalan kısmın ise Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nde tahsisi bulunuyor. Tarihi Millet Hamamı’nın, taş temel üzerine yapıldığı, dış ve iç duvarları taş örgü sistemi ile inşa edildiği ve Horasan tekniği kullanıldığı biliniyor. Tarihi Hamam, mimari özellikleri ile klasik Osmanlı hamamlarının tüm özelliklerini yansıtıyor.